DOSARUL REVOLUŢIEI – Ion Caramitru, audiat la Parchetul General

0
110
foto http://www.evenimenteoradea.ro

DOSARUL REVOLUŢIEI Actorul Ion Caramitru a ajuns joi dimineață la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul Revoluției.

DOSARUL REVOLUŢIEI Ion Caramitru, director al Teatrului Național București, a declarat la intrarea în Parchetul General că va fi audiat ca martor, scrie Digi24.

Procurorii militari au redeschis ancheta și vorbesc deschis despre greşelile făcute în Dosarul Revoluţiei. La începutul anchetei, procurorii au avut o listă lungă de suspecţi pe care, între timp, i-au scos de sub urmărire penală pe motiv că faptele lor s-au prescris.

Ancheta vizează o nouă acuzaţie: infracţiuni contra umanităţii, o faptă care nu se prescrie.

„Din modul în care s-a produs acest atac reiese existenţa unui plan după care s-a acţionat”, se arată în decizia Parchetului General. 

Ancheta începută în anul 1990 este plină de erori, omisiuni și neglijențe. În primele luni ale anului 1990, procurorii din toată ţara au deschis 4.544 de dosare penale. Până în anul 1995 au fost trimise în judecată doar 275 de persoane printre care: 25 de generali, 114 ofiţeri si 87 de civili.

Majoritea au făcut parte din regimul comunist. Nicio persoană din grupul care a preluat puterea după 22 decembrie 1989 nu a ajuns în faţa judecătorilor.

În decembrie 1989 au murit 1104 persoane şi au fost rănite 3320. Între timp, probele și martorii au dispărut sau continuă să dispară. Personaje cheie din dosarul Revoluției au murit. Generalii Victor Atanasie Stănculescu, Ştefan Guşă şi Nicolae Militaru au luat cu ei în viața de apoi informaţii preţioase.

O parte dintre membrii FSN cum ar fi Silviu Brucan, Alexandru Bîrlădeanu sau Sergiu Nicolăescu nu mai sunt printre noi.

În 22 decembrie 1989, Ion Caramitru apărea în studioul 4 al TVR ca să anunțe victoria manifestanților anticomuniști. Împreună cu Mircea Dinescu, cei doi au anunțat fuga cuplului Ceaușescu.

sursa INFO

sursa FOTO

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.