DOSARE PENALE PENTRU FURT – Doi concubini din Bacău au comis mai multe furturi în Baia Mare

0
454
Sursă foto: News.ro

DOSARE PENALE PENTRU FURT  Activităţile de cercetare şi investigare efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale şi Biroului de Ordine Publică Baia Mare au dus la soluţionarea mai multor furturi comise în cursul anului 2018, pe raza municipiului, din buzunare, genţi şi poşete, precum şi din societăţi comerciale. O băimăreancă de 29 de ani este bănuită de comiterea acestor fapte, din care unele  în complicitate cu un bărbat de 29 de ani din municipiul Bacău (concubinul suspectei) şi un tânăr de 18 ani din judeţul Maramureş (minor la data faptei).

De asemenea, din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că cei doi concubini au săvârşit unele fapte penale în prezenţa fiului lor minor, în vârstă de 3 ani,  care a fost  folosit la săvârşirea unor fapte, fie pentru distragerea atenţiei persoanelor vătămate, fie pentru a împiedica martorii oculari să observe momentul sustragerii bunurilor. Cu privire la acest aspect a fost sesizată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului  Maramureş, pentru stabilirea şi aplicarea uneia dintre măsurile de protecţie specială prevăzute de Legea nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în proporţie de 65%. Faţă de suspectă a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore şi s-a dispus continuarea cercetărilor acesteia în stare de libertate. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi de depistare a bărbatului suspect.

Pentru siguranţa dumneavostră şi a bunurilor personale purtaţi portofelul în buzunarul de la piept, în interiorul hainei, nu în buzunarul de la spate a pantalonilor, de unde poate fi uşor sustras de către infractori, mai ales în locurile aglomerate.

Acordaţi mai multă atenţie poşetelor decât plaselor cu cumpărături. Când achitaţi cumpărăturile, scoateţi suma necesară de bani, nu toţi banii pentru a stârnii tentaţia hoţilor. Este de preferat să folosiţi carduri bancare, dar fără codul pin notat pe card.

 

Informații furnizate de IPJ Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.