DONAȚIE LA SPITALUL JUDEȚEAN – Ecograf portabil, primit de către Secția de Hematologie

0
944

DONAȚIE LA SPITALUL JUDEȚEAN  Miercuri, 26 iulie 2017, la ora 9.00, o echipă a Rotary Club 2005 Baia Mare a a sosit la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”, pentru a oferi un ecograf portabil Secției de Hematologie. Achiziționarea acestuia a fost posibilă în urma balului caritabil cu strângere de fonduri organizat la începutul lunii mai 2017, la care au participat aproximativ 150 de persoane. Ecograful va ajuta la diagnosticarea imagistică în aplaziile medulare la pacienţii cu leucemii internaţi în secţia Hematologie.

Rotary Club 2005 Baia Mare a fost reprezentat de Emil Sopoian, guvernator al Districtului România și Republica Moldova, de Flaviu Balint, actualul președinte al Clubului, de Florentin Tuș, secretarul districtual și cel care a avut ideea acestui proiect încă de la începutul anului rotarian, idee care a fost repede îmbrățișată de membrii Rotary Club 2005 Baia Mare. La predarea ecografului către medicul primar Cristina Truică, șeful Secției de Hematologie au mai participat și Maria Rusu, fostul președinte Rotary Club 2005 Baia Mare și medicul Felicia Borz, membru al Clubului și cea care s-a ocupat de achiziționarea propriu-zisă a acestui aparat atât de necesar pentru diagnosticarea bolnavilor cu leucemie.

Doctorul Cristina Truică a explicat faptul că, în hematologie, ecografia este mai puțin conturată ca și examinare, însă în ultimul timp s-a demonstrat că depistarea hematoamelor secundare pe perioada chimioterapiei și post-chimioterapiei aduce beneficii importante în decizia de continuare a tratamentului și în perspectiva bolii.

În aceste perioade de aplazie, când bolnavul nu are nicio apărare și este izolat în saloane, celulele sale de apărare sunt zero. În leucemiile acute, perioada de aplazie durează între 14 și 21 de zile, iar deplasarea bolnavului pe alte secții ale spitalului implică riscuri uriașe. Chiar și personalul medical care intră în aceste saloane folosește măsuri suplimentare de protecție pentru nu transmite viruși. Ca metodă de diagnostic, imagistica este foarte importantă. Aici apare necesitatea ecografului portabil cu care medicul imagist se deplasează la patul pacientului. Este primul aparat de acest fel pe Secția de Hematologie, motiv pentru care mulțumim Rotary Club 2005 că ne-au oferit ecograful care va ajuta în depistarea hematoamelor secundare”, a declarat medicul Cristina Truică, șeful Secției de Hematologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Membrii Rotary Club 2005 prezenți la momentul predării ecografului au arătat că sunt fericiți că au dus la capăt un nou proiect extrem de important, subliniind faptul că, fiecare participant la balul caritabil din luna mai 2017 a devenit, prin donația sa, partener în achiziționarea aparaturii medicale.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare au precizat faptul că unitatea medicală are în permanență nevoie de aparatură nouă, iar planul spitalului pentru următorii cinci ani de zile este acela de a dota toate secțiile cu aparatură performantă.

Biroul de presă al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.