DOLIU ÎN SENATUL ROMÂNIEI – Senatorul UDMR Verestoy Attila a murit la 63 de ani

0
349

DOLIU ÎN SENATUL ROMÂNIEI Senatorul UDMR Verestoy Attila, a murit, miercuri, la vârsta de 63 de ani. Era bolnav, suferea de cancer şi se afla la Viena, pentru tratament.

Verestoy Attila era unul dintre cei mai longevivi parlamentari din România. A fost senator în toate legislaturile din 1990 încoace, de fiecare dată ales pe listele UDMR, în județul Harghita.

Verestoy Attila a terminat Institutul Politehnic din Bucureşti, Facultatea de Tehnologie Chimică. Este unul dintre oamenii a căror viaţă s-a schimbat brusc, în bine, la Revoluţie.

Izgonirea lui Ceauşescu l-a găsit cercetător ştiinţific principal la Institutul de Cercetare şi proiectare pentru Chimie Anorganică şi Metale Neferoase din Bucureşti.

A intrat în Consiliul Provizoriu de Unitate Naţională (un fel de Parlament la acea vreme) în februarie 1990 pe post de şef al Departamentului Minorităţi.

Era în anticamera puterii din România şi nu a mai ieşit de acolo 27 de ani. Este căsătorit şi are un băiat, Attila Verestóy Jr, în vârstă de 39 de ani.

Detalii citiţi AICI

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.