Doi tâlhari au fost trimisi in fata magistratilor de procurorii baimareni

0
177

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, a inculpaţilor MARTOCEAN VASILE ALIN şi RACZ NICOLAE VIRGIL (aflaţi în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie. Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, întocmită de procurori, au rezultat următoarele:

În noaptea de 27/28 noiembrie 2013, în jurul orelor 01.00, inculpaţii se aflau pe str.L din municipiul Baia Mare, judeţul Maramureş, şi folosind violenţe, au deposedat-o pe partea vătămată G.G.C. de mai multe bunuri, cauzându-i un prejudiciu stabilit la suma de 1.500 lei.

Instanţa a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Martocean Vasile Alin şi Racz Nicolae Virgil, pentru perioada 29.11.2013 – 27.12.2013.

Precizăm că, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.