DOI DIN PATRU – I-au furat bunurile din casă în timp ce petrecea la nunta fiului

0
306

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 30 aprilie 2015, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpaţilor P. C. F. şi G. G. M., pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. La aceeaşi dată faţă de inculpaţi a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în data de 19 aprilie 2015, inculpaţii P. C. F. şi G. G. M au pătruns prin efracţie, în locuinţa persoanei vătămate D.G., situată pe raza localităţii Buciumi, judeţul Maramureş şi au sustras din interior mai multe bunuri şi o sumă de bani, cauzând un prejudiciu în valoare de 7.800 de lei.

La data de 30 aprilie 2015, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare. Precizăm că, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Va reamintim ca in data de 30 aprilie a.c., poliţiştii au identificat patru persoane bănuite de comiterea unui furt dintr-o locuinţă din Buciumi. Trei dintre ei au fost reţinuţi de poliţişti. La data de 20 aprilie, poliţia a fost sesizată că persoane necunoscute au pătruns într-o locuinţă din Buciumi de unde au sustras aparatură electronică, bijuterii, lei şi euro. Prejudiciul total reclamat este de 7.800 de lei. Investigaţiile efectuate de poliţişti au dus la identificarea a trei băimăreni cu vârsta cuprinsă între 30 şi 39 de ani şi un bărbat de 33 de ani din Copalnic Mănăştur bănuiţi de comiterea faptei. Fapta a fost comisa in timp ce proprietarii erau la nunta fiului lor, in Somcuta Mare.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.