DNA – Procurori acuzați de mită, trimiși în judecată

0
167

DNA Procurorii Direcției Naționale Anticorupție dispus trimiterea în judecată a doi procurori, acuzați de luare de mită.

DNA Este vorba despre Traian Eduard Nedelcuță, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, și Iulian Văduvan, fost prim – procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia.

Iulian Văduvan este acuzat de procurori de luare de mită în formă continuată și spălare de bani în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului DNA, procurorul a primit de la un om de afaceri, în repetate rânduri, carburant auto în valoare totală de aproape 46.900 de lei și sume de bani în cuantum de 105.800 de lei.

„Aceste foloase au fost pretinse și primite de magistrat în schimbul asigurării protecției omului de afaceri, în sensul soluționării cât mai rapid sau în mod favorabil (după caz) a plângerilor penale formulate de denunțător împotriva altor persoane și instrumentate la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, precum și pentru soluționarea favorabilă a cauzelor care îl vizau pe el sau societățile pe care le reprezenta”, potrivit rechizitoriului.

De la un alt om de afaceri ar fi primit 10.000 lei.

Pentru a ascunde proveniența banilor, Iulian Văduvan le-a cerut oamenilor de afaceri să vireze sumele sub forma unor contracte de sponsorizare încheiate între firmele acestora și soția sa. O parte din bani a fost folosită pentru deplasările inculpatului și ale soției sale în străinătate la diverse manifestări în domeniul medical, iar o altă parte a fost retrasă în numerar, mai spun procurorii.

Procurorul Eduard Nedelcuță este acuzat de luare de mită și trafic de influență.

Potrivit DNA, procurorului i s-ar fi oferit, prin intermediul unei grefiere, mită de 10.000 de euro în schimbul obținerii unei situații juridice favorabilă rudei denunțătorilor. Din această sumă a primit 2.000 euro în schimbul promisiunii că va obține de la medicul legist un certificat medico – legal, din conținutul căruia să reiasă că lovitura aplicată de agresor nu a pus în pericol viața victimei.

Deoarece magistratul nu a reușit să-și traficheze influența pe lângă medicul legist, în scopul arătat mai sus, prin intermediul inculpatei Costache Mioara Damiana, acesta a restituit denunțătorilor suma de 2.000 euro”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii anticorupție au încheiat cu grefiera a un acord de recunoaștere a vinovăției, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare şi dare de mită şi complicitate la trafic şi cumpărare de influenţă.

sursa info

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.