DNA – Fostul ministru Relu Fenechiu a recunoscut că a primit șpagă de 900.000 de euro

0
155

DNA Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, aflat în prezent în arest, a recunoscut procurorilor anticorupție că a primit șpaga de 900.000 de euro, informează, vineri, un comunicat al DNA. Toul s-a întâmplat în prezența avocatului său.

DNA Astfel, fostul demnitar a semnat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției și a spus că este de acord și acceptă o condamnare la 3 ani și 10 luni de închisoare și confiscarea șpăgii, într-un dosar de trafic de influență și spălare a banilor.

Procurorii DNA Ploieşti l-au trimis în judecată pe Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Fapte pe care le-ar fi comis în calitate de deputat, acesta semnând un acord de recunoaştere a vinovăţiei, prin care cele două părţi s-au pus de acord în privinţa pedepsei, urmând să execute trei ani şi zece luni, dacă judecătorii vor fi de acord.

„În perioada 2012-2014, inculpatul Fenechiu Relu, a pretins şi a primit de la o firmă de software, un procentaj de 15% din valoarea unor contracte promovate de Ministerul Justiţiei (în valoare de 13.990.059 lei fără TVA) şi de o societate farmaceutică cu acţionar majoritar Ministerul Sănătăţii (în valoare de 8.130.721 lei, fără TVA), pentru sprijinul promis şi acordat în câştigarea şi derularea acestor proiecte.

Concret, sprijinul acordat de inculpatul Fenechiu Relu s-a materializat în intervenţia sa la funcţionari din cadrul Ministerul Justiţiei sau la persoane din conducerea societăţii farmaceutice, asupra cărora avea influenţă la acel moment”, potrivit comunicatului DNA.

În schimb, Fenechiu ar fi primit de la reprezentanţii firmei de software, prin intermediul a două societăţi pe care le controla, suma totală de 3.966.716,11 lei, adică peste 900.000 euro.

Acum, Fenechiu s-a ales cu ”3 ani și 10 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor”.

”De asemenea, procurorii anticorupție au stabilit prin acordul încheiat cu inculpatul și măsura confiscării echivalentului în lei al sumei de 901.526,38 euro (la data punerii în executare a hotărârii judecătorești)”, potrivit DNA.

sursa

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.