DISCRIMINARE RASIALĂ ÎN BAIA MARE (VIDEO) – Unui copil de etnie romă i s-a interzis accesul pe un tobogan gonflabil amplasat în Centrul Vechi

0
4177

DISCRIMINARE RASIALĂ ÎN BAIA MARE  Manifestările de bun augur organizate de municipalitate cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului au înregistrat și un incident neplăcut. Cu toate că autoritatea locală a oferit în mod gratuit tuturor copiilor acces pe jocurile amplasate în Centrul Istoric timp de patru zile, una dintre persoanele desemnate să mențină ordinea la un asemenea joc gonflabil a dat dovadă de exces de zel.

Loading...

Cum puteți vedea și în imaginile video, femeia care ar fi trebuit să asigure accesul gratuit și neîngrădit tuturor copiilor, unuia de etnie romă i l-a interzis.  Mai mult, deși a fost apostrofată de părinți, aceasta a continuat să refuze accesul copiilor de etnie romă pe unul dintre jocuri, arătând că se pot da pe celelalte, nu pe cel de care se ocupă ea.

Îi al meu, nu-i al dumitale și cu asta basta”, a motivat femeia filmată în timp ce refuza accesul unor copii, pe considerente rasiale.

Azi, 3 iunie 2018, într-o țară membră a Uniunii Europene, România, în care țin să cred cu părere de rău, fără să supăr pe nimeni, că încă predomină rasismul. Azi, această femeie (vezi video) nu a lăsat copiii de țigani pe toboganul gonflabil. Oare ei nu sunt copii, chiar dacă sunt țigani?”, și-a exprimat opinia unul dintre etnicii care a fost de față la incident, Giani Ardelean.

Incidentul este cu atât mai grav cu cât a avut loc într-un loc public, la o manifestare organizată de către municipalitatea băimăreană, unde toți copiii ar fi trebuit să aibă acces gratuit. Așteptăm puncte de vedere oficiale de la părțile implicate. Vom reveni.

ActualMM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.