AcasăActualitate112DIN CE ÎN CE MAI MULTE VIOLENȚE ÎN MARAMUREȘ - Agresiuni în...

DIN CE ÎN CE MAI MULTE VIOLENȚE ÎN MARAMUREȘ – Agresiuni în Baia Mare și la Tg. Lăpuș la început de săptămână

spot_img

DISTRIBUIȚI

Martin Luther King jr. atrăgea atenţia asupra violenţei spunând că Vechea lege ochi pentru ochi îi lasă pe toţi orbi. Din păcate, poliţiştii sunt sesizaţi tot mai des cu privire la loviri sau alte fapte comise cu violenţă. De fiecare dată intervin pentru aplanarea stărilor conflictuale, pentru protejarea vieţii celor implicaţi şi, la plângerea prealabilă a victimei, întocmesc dosare penale.

Azi – noapte, la ora 02.45, poliţiştii din Târgu Lăpuş au intervenit la o agresiune în Dobricu Lăpuşului. O femeie şi fiii săi de 21 şi 23 de ani au fost agresaţi de un consătean. La scurt timp de la sesizare poliţiştii au ajuns la faţa locului unde le-au găsit şi identificat pe victime. Tânărul de 23 de ani a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Poliţiştii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, un tânăr de 20 de ani, şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și violare de domiciliu.

Şi poliţiştii de ordine publică din Baia Mare au intervenit aseară, la ora 20.20, la un scandal care a avut loc într-o staţie de taxi de pe strada Victoriei. Poliţiştii au identificat toate persoanele implicate, patru băimăreni cu vârsta cuprinsă între 17 şi 57 de ani. Nu a fost necesară prezenţa personalului medical, iar bărbatul agresat nu a dorit să formuleze plângere. Cei trei băimăreni au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor Legii 61/1991.

Violenţa fizică, lovirea, este întâlnită în multe dintre conflictele sociale, ca metodă de rezolvare imediată a unei dispute. Principala cauză generatoare a stărilor conflictuale este consumul de alcool. Pentru a evita conflictele, trebuie adoptate atitudini specifice non-violenţei: calmul, bunul-simţ, toleranţa, simţul umorului.Nu adresaţi cuvinte jignitoare, acestea pot conduce la declanşarea unor conflicte ce pot degenera în violenţe.
Nu vă faceţi singur dreptate – uneori lovirea poate avea consecinţe mult mai grave decât cele pe care le anticipaţi dumneavoastră! Evitaţi persoanele puse pe harţă iar atunci când izbucneşte un episod cu violenţe, sunaţi de urgenţă la 112! Acţiunea penală privind comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Conform Codului Penal, lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Informații furnizate de către IPJ Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA