DIALOG CIVIC PENTRU PROBLEMELE PERSOANELOR VÂRSTNICE – Pensionarii maramureşeni cer ca distribuirea biletelor de tratament să se facă în luna martie a anului viitor

0
254

DIALOG CIVIC PENTRU PROBLEMELE PERSOANELOR VÂRSTNICE La întâlnirea Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, desfășurată joi, 26 octombrie, la Palatul Administrativ a fost discutată problema repartizării biletelor de tratament pentru pensionari.


Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Ștefan Lupșa, a menționat că biletele de tratament au fost primite la nivelul județului nostru, la mijlocul anului, motivația fiind procedura de achiziționare prin licitație la nivel central.

Solicitarea persoanelor vârstnice a fost ca biletele de tratament să fie contractate înainte de sfârșitului anului în curs și distribuite pe tot parcursul anului următor în toate stațiunile de tratament.

De asemenea, s-a cerut ca repartizarea biletelor de tratament să se facă pentru toate Casele Județene de Pensii unitar, astfel încât distribuirea biletelor de tratament pentru pensionari să înceapă din luna martie a anului viitor, a adăugat Ștefan Lupșa.

O altă doleanță a vizat reducerea proporțională a prețului în funcție de numărul de zile în care pensionarul a beneficiat de tratament.

Actualmente, biletul de tratament este de 16 zile, din care de fapt pensionarii beneficiază de tratament medical doar 12 zile.

Persoanele vârstnice au mai cerut ca în valoarea biletului de tratament să fie inclus și transportul dus și întors din stațiune.

Directorul executiv adjunct al Casei Județene de Pensii Maramureș, Dana Achim a explicat faptul că procedura prevede aprobarea biletelor de tratament la nivel național, prin hotărâre de guvern, (locurile de tratament și suma).

”Sunt 13 unități balneare ale statului, iar pentru celelalte unități balneare private se solicită achiziția de prestări de servicii, prin sistemul electronic de achiziții publice (SEAP), după care se face repartizarea biletelor de tratament.

Numai după aprobarea Legii bugetului de asigurări sociale pot fi demarate procedurile de achiziție, iar mai apoi de distribuire a biletele de tratament, de la nivel național în teritoriu”, a precizat directorul executiv adjunct, Dana Achim.

Reducerea numărului de zile al biletului de tratament, la 16 zile, a fost stabilită după un studiu efectuat la nivel național, pentru a putea beneficia cât mai multe persoane din sistemul public de pensii, de bilete de tratament.

Prefectul Vasile Moldovan a precizat că solicitările persoanelor vârstnice vor fi transmise la nivel central, cu solicitarea de a fi identificate soluțiile de rezolvare a problemelor semnalate de către pensionarii maramureșeni.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. E un soi de egoism si din partea majoritatii persoanelor varstnice,strict interesate doar de ei,pensii,bilete de tratament,etc.Dupa ei potopul,ceea ce nu prea e corect mai ales ca multi ar fi cazul sa se simta responsabili,atat pentru dezastrul lasat de comunism cat si de distrugerile ulterioare,in prezent noi fiind inaintea arabilor la migratie,iar cel putin in judetul asta nepotii lor nu au prea mari sanse la o viata decenta.Vreau sa-i vad si la a cere autoritatilor sprijin in dezvoltarea economica,atragerea de investitori,de fabrici noi ca sa aduca locuri de munca cu salarii decente,etc.In caz contrar dupa ei urmeaza chiar potopul iar casele si averea lor,dupa iesirea lor din sistem,se vor vinde de catre mostenitori iar cu banii obtinuti isi vor achizitiona imobile in zone prietenoase atat din punct de vedere economic cat si social.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.