TERGIVERSARE – Lucrările la Aeroportul Baia Mare vor fi finalizate doar la sfârşitul lui septembrie

6
2809

TERGIVERSARE Termenul de finalizare a lucrărilor de extindere și modernizare a Aeroportului Internațional Baia Mare a fost amânat.

TERGIVERSARE Astfel, programate să fie încheiate la finalul lunii august, lucrările se vor termina doar în septembrie.

Graficul de lucrări impus de constructor nu corespunde cu realitatea din teren după ce pe suprafața pe care urma să se extindă pista s-a descoperit un strat de mâl amestecat cu resturi vegetale și depuneri din conul de dejecție al râului Băița. Astfel, lucrările s-au mărit la capacitate dublă față de cele preconizate inițial.

În momentul de față, lucrările de modernizare și extindere la Aeroportul Internațional Baia Mare sunt efectuate în proporție de 80%, fiind finalizate două puncte importante din cadrul proiectului de dezvoltare.

DEVANSARI aeropor2

„Până în momentul de față a fost finalizată execuția noului drum comunal de la Bozânta Mare precum și un pod de legătură. De asemenea, s-a deviat traseul râului Băița. Acestea sunt lucrările efectuate în afara perimetrului Aeroportului Internațional Baia Mare. În perimetrul aeroportului s-au efectuat lucrări la pistă. S-a montat și o geogrilă între vechea pistă și stratul de asfalt pentru a evita riscul ca vechile gropi să se propage”, a declarat Dorin Buda, directorul Aeroportului Internațional Baia Mare.

Odată ce au fost demarate lucrările la extinderea pistei, pe noua suprafață a fost descoperită o porțiune de pământ care nu corespundea din punct de vedere tehnic.

„S-au făcut două studii geotehnice suplimentare și am ajuns la concluzia că stratul de mâl și resturi vegetale pe care l-am descoperit să fie înlocuit cu o pernă de balast. Pentru a se realiza acest lucru am fost nevoiți să excavăm la o cotă de -2,2 metri. Aceasta soluție a fost luată pentru a nu apărea infiltrații pe noua pistă”, a mai adăugat Dorin Buda.

Astfel, noul grafic de lucrări prevede ca extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Baia Mare să fie finalizate abia la sfârșitul lunii septembrie.

Simona Vasiac

credit foto facebook

Te-ar mai putea interesa

Loading...

6 COMENTARII

  1. Tuta mica,amanari ai vrut sa scrii?Stim ca Buda si Zetea o pun la devansari,dar macar tu ca blonda mica trebuia sa te prinzi.

  2. Tânără duduiță Vasiac, îti recomand călduros să apuci pe calea reorientării profesionale… poate ceva mai tehnic și repetitiv… ce zici de o ”prelucrare prin așchiere”? Merge, ce zici țuți mic??? Lasă scriitura celor care-i fac cinste, diletanto!

    https://dexonline.ro/definitie/devansa

  3. a devansa – a se produce INAINTE de termenul initial. Asadar, corect era AMANARI – termenul initial a fost amanat. Nu ca ar conta, ma dau si eu bun ..

  4. Pe astia sigur ii prinde iarna.Zetea bacsi ne facem si noi ca punem in valoare cele 20 de hectare de la Lapusel cu un prim Parc Industrial? Morar,te bagi si tu s-au numa gura era de tine? Sper ca nu v-a lăsat Ciceu prin birouri vreun virus al neputintei si de neam prost.

  5. @Aim: pai tocmai asta e minunea ! Ca … nu exista niciun zbor. De ce ? Pentru ca nimeni nu poate garanta ca la finalul lui Septembrie vor fi gata lucrarile. Apoi vine iarna, nu se mai poate lucra, etc… Romanisme. Asa ca de unde orar de zbor ?! Cine ar vrea sa aterizeze intr-un santier ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.