AcasăActualitateSocialDESPRE ȚIGĂRILE LIGHT- Medicii arată riscurile la care se expun cei care...

DESPRE ȚIGĂRILE LIGHT- Medicii arată riscurile la care se expun cei care fumează sortimente „mai uşoare”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Mulţi fumători care nu pot să renunţe complet la acest viciu aleg la un moment dat să renunţe la ţigările tari, pentru a fuma unele din categoria light, crezând că acestea sunt mai puţin nocive.

Un studiu realizat în anul 2009 de Universitatea din Pittsburgh arată că peste 51% din fumătorii care aleg ţigările „mai uşoare” fac asta fiind convinşi că acest sortiment este mai puţin nociv pentru sănătatea lor.
Din păcate însă, nu este adevărat. Ţigările light sunt la fel de periculoase ca şi sortimentele mai tari, spune medicul Michael Fiore, directorul Centrului de Cercetare a Tutunului de la Universitatea Wisconsin. O cercetare realziată în anul 2004 de Societatea Americană Anticancer a demonstrat că bărbaţii care fumează ţigări light au acelaşi risc de a face cancer pulmonar ca fumătorii care consumă ţigări normale, scrie Menshealth.
Recent, cercetătorii din Turcia au confirmat efectele negative ale ţigărilor light. Ei au realizat un studiu care arată că şi aceste ţigări afectează funcţia vasculară a inimii, la fel ca ţigările mai tari. Producătorii de ţigări eticheatează produsele light sau ultralight în funcţie de cantitatea de nicotină şi gudron pe care o conţin.
Studiile lor se fac însă cu ajutorul unor maşini, care nu pot calcula corect cantitatea de substanţe nocive pe care un om o inhalează în timp ce fumează. În plus, cei care fumează ţigări uşoare tind să fumeze diferit, pentru a le savura şi a obţine astfel o cantitate mai mare de nicotină. Ei ţin mai mult fumul în gură sau îl trag în piept mai adânc, iar în acest fel ei ajung să inhaleze o cantitate chiar mai mare de toxine ca alţi fumători.
Fumatul creşte riscul apariţiei unor boli grave, precum diabetul, bolile cardiace, bolile respiratorii sau cancerul. Desigur, cancerul pulmonar este cel mai cunoscut, 90% din cazuri fiind legate de fumat, dar consumul de ţigări creşte şi riscul de cancer de ficat, cu peste 51%.
Asta se întâmplă pentru că toxinele care intră în corp în timpul fumatului nu afectează doar sistemul respirator, ci întregul organism. Studiile au indicat peste 50 de substanţe cu potenţial cancerigen în fumul de ţigară. Prin urmare, nu există ţigări care să poată fi considerate „mai sigure”.
sursă știre adevarul.ro
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA