DEȘI CREDITELE IPOTECARE AU CRESCUT – Numărul românilor care au o asigurare de viață a scăzut cu 50%

0
125

DEȘI CREDITELE IPOTECARE AU CRESCUT  Peste 1,64 milioane de români au o asigurare de viaţă, majoritatea fiind obligaţi de bănci la contractarea unui credit ipotecar.

Aproximativ 1,64 milioane de români aveau o asigurare de viaţă la finalul lunii septembrie a anului trecut, un număr de peste două ori mai mic decât în septembrie 2013, potrivit ASF. Faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016 numărul poliţelor de viaţă a stagnat. Stagnarea numărului de poliţe pare un paradox, în condiţiile în care creditarea ipotecară, principalul susţinător al pieţei de asigurări de viaţă tradiţionale (de protecţie), trece printr-una dintre cele mai bune perioade postcriză. Încheierea unei poliţe de viaţă este obligatorie la contractarea unui credit ipotecar.

O asigurare de viaţă clasică care acoperă riscul de deces din orice cauză costă sub 100 de lei lunar. De exem­plu, pentru o persoană din Bucureşti în vârstă de 35 de ani poliţa de viaţă tradiţională costă 80 de lei pe lună la NN Asigurări, cel mai mare asigurător local. Mai mult, clienţii primesc reduceri dacă îşi plătesc primele semestrial sau anual. Orice persoană cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani poate încheia o poliţă de viaţă.

Preţul unei asigurări de viaţă creşte odată cu acoperirile pe care le include. Deşi numărul poliţelor a stagnat anul trecut, primele subscrise au crescut cu 30%, până la 1,5 mld. lei, ceea ce înseamnă că asigurările vândute au fost mai acoperitoare şi implicit mai scumpe.

Citește continuarea, AICI.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.