Acasăsinucidere maramuresDESCOPERIRE IMPRESIONANTĂ - Potopul a avut loc în Marea Neagră acum 7.500...

DESCOPERIRE IMPRESIONANTĂ – Potopul a avut loc în Marea Neagră acum 7.500 de ani

spot_img

DISTRIBUIȚI

Unul dintre cele mai impresionante evenimente antice este Potopul. Descris și în Biblie, potopul se regăsește și în cultura sumeriană, cea egipteană și chiar în Epopeea lui Ghilgameș. Legenda spune că zeii creatori, supărați pe o civilizație, au provocat Potopul cu scopul de a distruge și a crea un om mai bun.

Întrebarea la care au încercat să răspundă numeroși specialiști a fost: Când și unde s-a petrecut marea catastrofă?

Nici în prezent lucrurile nu sunt atât de clare pe cât s-ar dori, dar datorită celor doi specialiști americani, Wiliam Ryan şi Pitman Walter, povestea Potopului tinde să prindă contur. Cei doi americani, fascinați de această poveste tragică, și-au început cercetările undeva prin anii ’70. Conform textelor antice studiate, specialiștii americani au stabilit că Potopul s-a petrecut pe Marea Neagră și a avut un impact devastator asupra civilizațiilor care se aflau în zonă.

Trebuie să menționăm, că în urmă cu peste 7500 de ani, Marea Neagră era un lac dulce, de dimensiuni reduse. De asemenea, unele texte sumeriene informează că în jurul acestui lac exista grădina edenului. Din motive necunoscute, creatorul a decis că a venit vremea ca omul să realizeze un salt în evoluția sa și din acest motiv a fost nevoie de o catastrofă.

Ryan și Walter au realizat o misiune de cercetare pe Marea Neagră la începutul anilor 1990, imediat după ce Cortina de Fier a căzut. Atunci au colectat numeroase sedimente de pe fundul Mării Negre, care au fost analizate ulterior într-un laborator din Moscova, Rezultatul a fost unul uimitor, acele resturi organice aveau o vechime de circa 7500 de ani. Acela a fost momentul când cei doi specialiști au realizat că sunt pe cale să definească misterul Potopului.
De asemenea, o teorie arată că apariţia speciilor acvatice mediteraneene Spondilus Gaederopus şi Sparus Aurata pe litoralul românesc, nu poate fi explicat decât prin faptul acestui eveniment, al revărsării Mediteranei.

Explicația este una simplă, în urma topirii ghețurilor, nivelul oceanului planetar a crescut considerabil și Marea neagră a fost inundată de apa sărată din Marea Mediterană prin Strâmtoarea Bosfor. Astfel, lacul dulce s-a transformat într-o perioadă relativ scurtă într-o mare cu o suprafață de 436.402 km². A fost nevoie de un debit de apă impresionant și astfel, oamenii care își duceau existența pe malul fostului lac dulce au fost nevoiți să migreze. Nu se poate spune cu exactitate dacă au și reușit, dar dacă privim ideea de arca lui Noe precum o metaforă, atunci lucrurile devin mai ușor de înțeles.

Interesant mai este faptul că la poalele Muntelui Aarat, în locul în care se vehiculează în Biblie că ar fi ajuns Noe cu arca sa, există și în ziua de astăzi o mică așezare care poartă numele de „satul celor 8”. Textele sumeriene vorbesc despre 8 oameni care ar fi reușit să fugă din calea apelor care invadau cu o putere ieșită din comun bazinul Mării Negre în timpul Potopului. Probabil că există o legătură între aceste două aspecte, ignorată de specialiști.

Singura problemă, care pare să fie fără rezolvare, se referă la momentul declanșării încălzirii globale. Ce ar fi putut determina în urmă cu peste 7500 de ani o astfel de încălzire globală, într-un timp atât de scurt?
Sursă știre efemeride.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA