DEPUTAT VIORICA CHERECHEȘ – „România rămâne fără proiecte majore de infrastructură din cauza incompetenței actualei guvernări!”

0
314

Au trecut 11 ani de când România este membră cu drepturi depline în Uniunea Europeană, dar politicile aplicate nu au generat alternative concrete pentru români. Fondurile de la Uniunea Europeană au fost risipite de personaje incompetente și insuficient pregătite, numite în funcții cheie pe considerente politice, iar planificările pe termen lung sunt doar noțiuni teoretice.

România nu-și găsește cadența, românii sunt manipulați și dezorientați cu influență negativă asupra economiei, educației și a stării de sănătate a populației. Guvernul este incapabil să atragă fonduri europene, iar capacitatea administrativă a miniștrilor Cabinetului Dăncilă este limitată. Nimeni nu este interesat nici de proiecte, nici de bani europeni, chiar dacă la nivelul Comisiei Europene există bani pentru investiții în infrastructura din România.

Comisarul European pentru Politici Regionale Corina Crețu, nemulțumită de incapacitatea, imaturitatea și lipsa de acțiune a guvernului PSD-ALDE deoarece România, la acest moment, nu are proiecte solide pentru a solicita finanțare.

Angajamentul Guvernului în Sănătate pentru construirea spitalelor regionale a rămas doar o promisiune. Ministerul Sănătății are alte priorități, nu fondurile europene. Multe vorbe fără substanță și fundamentare medicală, campanie pe seama suferinței și a sănătății românilor, este dezideratul ministrului Sănătății.

România a pierdut deja fonduri europene în valoare de aproape 2 miliarde de euro pe care le putea folosi în infrastructura de transport. Vom pierde sume importante de bani din cauza incompetenței, dar și a dezinteresului. Grav este că, după anul 2020, România nu va mai beneficia de aceleași fonduri nerambursabile. În exercițiul financiar 2014-2020, România are alocate aproximativ 31 de miliarde euro, incluzând aici banii pentru agricultură. Fondurile europene oferă finanțare pentru aproximativ 60-65% din investițiile publice din România.

Cei aflați la putere nu fac decât promisiuni deșarte și amăgiri. Aceasta este oferta guvernanților PSD! Multe proiecte amânate, o listă întreagă de proiecte începute de ani de zile.

Românii nu înțeleg de ce actualul guvern insistă să folosească parteneriatul public-privat pentru aceste investiții și nu accesează fondurile europene existente. Aceasta ar presupune o investiție asigurată de Comisia Europeană în proporție de 85%, fonduri nerambursabile, statul român participând cu doar 15%.

În România se fac proiecte pe ultima sută de metri, fără fundamentare temeinică, fără oameni calificați în proiecte cu finan­țare europeană, devenind astfel o țară cu probleme și riscuri pentru absorbția fondurilor europene.

După doi ani de guvernare, coaliția PSD-ALDE nu a înțeles că prioritatea României sunt fondurile europene, nu parteneriatele public-private. Guvernul nu înțelege că fondurile europene sunt alocate României pentru proiecte solide, nu împrumuturi care necesită restituite.

Românii au nevoie de guvernanți calificați și implicați!

Dr. Viorica Cherecheș
Deputat PNL de Maramureș

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.