DEPUTAT VIORICA CHERECHEȘ – Legea privind vaccinarea persoanelor din România, o lege de maximă importanţă

1
349

DEPUTAT VIORICA CHERECHEȘ  Legea vaccinării este de departe cel mai dezbătut subiect în mediul online în această perioadă de către părinții din țară. Subiectul, unul fierbinte, a împărțit practic opinia publică în două: cei care înțeleg nevoia vaccinării și sunt pro implementării acestei legi, respectiv cei care nu sunt de acord.

Loading...

Medic de profesie, deputatul Viorica Cherecheș este pentru vaccinarea copiilor, promovând nevoia imunizării pentru a împiedica apariția unor boli grave, care au fost deja eradicate, dar care ar putea să reapară dacă această adevarată „modă” a refuzării vaccinului nu va fi împiedicată prin obligativitatea vaccinării.

Acest act normativ va fi cu atenţie disecat în Parlament pentru că în cazul în care nu vaccinăm copiii şi nu luăm toate măsurile pentru ca să fie vaccinaţi, vor apărea din nou boli precum poliomielita, variola dar şi altele care sunt cu transmitere rapidă şi care lasă sechele. La Legea vaccinării dreptul suveran îl are părintele, care va decide soarta copilului lui, dar nu ne este indiferent cum intră acesta într-o comunitate de copii: vaccinat sau nevaccinat. PSD a înaintat Parlamentului un proiect de lege slab, făcut de amatori, incomplet şi superficial, doar ca să scape de presiunea mediatică. Deocamdată, legea în forma actuală este o teorie. Practic, vom vedea în realitate şi acolo vom încerca să amendăm tot ce se poate şi vom fi foarte, foarte atenţi la ceea ce se întâmplă cu Legea vaccinării”, spune Viorica Cherecheș.

Legea vaccinării este cu atât mai importantă cu cât România se luptă în acest moment cu o epidemie de rujeolă, fiind arătată cu degetul de către alte state europene. Dacă în cazul multor părinți este vorba despre iresponsabilitate, nevaccinarea punând în pericol nu doar proprii copii ci și pe ai altora, în cazul autorităților lipsa de reactive a făcut ca problema să ia amploare.

Aproape 9.000 de cazuri confirmate cu rujeolă, aproape 40 de morți, majoritatea copii, sunt rezultatul tragic al epidemiei în acest moment. Pentru a preveni noi epidemii este nevoie în primul rând de campanii de informare asidue mai ales în zonele unde rata vaccinării este extreme de scăzută dar și validarea acestei legi care să oblige părinții copiilor sănătoși și care pot fi vaccinați, să îi imunizeze.

ActualMM

1 COMENTARIU

  1. Mda familia Chereches… Nu sunt fan, dar se vede ca Viorica Chereches este un profesionist, vaccinarea este vitala …. Un articol anterior, a fost despre controlul preventiv la medic [ in statele dezvoltate este obligatoriu] … P.S. intelept ar fi din partea primarului sa ,, vaccineze ,, economic orasul , cu un parc industrial ….. Legea minelor este discutata in septembrie [ nu se stie cand renastem ca pasarea phoenix }

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.