DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHEȘ: „O dorinţă împlinită, Fabrica de ciocolată”

0
1403

Dr. Viorica Cherecheş, deputat liberal de Maramureş, împreună cu un grup de copii din Firiza, a desluşit tainele prelucrării bulgărilor de cacao care se transformă în dulciuri delicioase la Fabrica de ciocolată din Baia Sprie.

Pentru micii însoţitori a fost o dorinţă împlinită să vadă cu ochii lor cum modelează ciocolatierii deliciosul produs.

M-am bucurat să fiu împreună cu copiii din Firiza, să desluşim tainele ciocolatierilor, artiştii care amestecă bulgării de cacao pentru a ne dărui ciocolata în diferitele ei forme şi gusturi. Fabrica de ciocolată „Galactic” din Baia Sprie, unică prin specificul ei, un loc aparte inspirat din tradiţia locală pentru dulciuri, de 20 de ani aduce bucurii copiilor şi nu numai.

Fascinaţi şi cu ochii plini de uimire, toţi am urmărit parcursul tehnologic până la final, când ciocolata a ajuns în mâinile noastre. Am pus întrebări, am aflat lucruri noi, o adevărată artă să modelezi ciocolata. Este frumoasă meseria de ciocolatier! Ar fi bine ca dascălii să insufle copiilor încă din primii ani de şcoală tainele meseriilor pe care le mai păstrăm şi cu care promovăm România în întreaga lume”, a spus dr. Viorica Cherecheş.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.