DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHEȘ: „Ministrul Sănătăţii îşi “rezolvă” agenda personală pe suferinţa românilor”

3
664

Sănătatea românilor trebuie tratată cu seriozitate şi profesionalism nu cu minciună, declaraţii confuze, incoerente şi inconsecvente, conferinţe de presă din oră în oră ca circul mediatic să fie complet şi sistemul sanitar să fie mereu în degringoladă.

Programul de guvernare în domeniul Sănătăţii se transformă dintr-o gândire spre descentralizare într-un proiect personal centralizat, superficial şi ineficient.

Promisiunile de finanţare ale ministrului sunt fără fundament, urmate de controale în spitalele unde managerii aşteaptă materializarea angajamentelor care în fiecare zi se dovedesc neadevărate.

Bolnavii, dar şi angajaţii din sistem încearcă să se adapteze din mers la toate modificările care se fac, dar devotamentul şi dăruirea profesioniştilor din domeniu nu ţin loc nici de condiţii decente în spitale, nici de medicamente sau aparatură.

Eşecul provocat de gestionarea greşită a resurselor umane de către ministrul Sănătăţii transformă Ministerul Sănătăţii într-un organism vulnerabil care induce, pe lângă conflictele între personalul medical şi medici, panică şi nesiguranţă pentru locul de muncă şi veniturile lunare. Ultimul dintr-un şir întreg de eşecuri care par să nu se mai termine este centralizarea modalităţii de evaluare şi concurs pentru spitale în CENTRE DE ANGAJARE după o metodologie improvizată de o gândire haotică şi lipsită de profunzime a ministrului Sănătăţii.

Sistemul sanitar din România şi munca a zeci de medici specialişti cu recunoaştere mondială au fost aruncate în derizoriu de ambiţii subliminale şi făţarnice de actualul ministru al Sănătăţii, care îşi acoperă neprofesionalismul cu un halat alb, pentru imaginea personală întreţinută din banii publici. Imaginea personală nu poate fi îndreptată peste noapte dintr-un scaun de ministru ocupat vremelnic politic, folosind banii publici cu care ar trebui de fapt trataţi cei aflaţi în suferinţă.

Minciuna se transformă în normalitate, imaginea ministrului contează mai mult decât sănătatea a milioane de români, se pune în pericol un întreg sistem  şi problemele de sănătate publică sunt la nivel de tabloid, superficiale, fără soluţii şi transmit panică în rândul populaţiei.

Nominalizarea acestui ministru în Guvernul României este o ruşine pentru Judeţul Maramureş, o pată neagră în Sănătatea românească, care se foloseşte de sănătatea românilor pentru a obţine voturi electorale. Până la sfârşitul mandatului va aduce falimentul în sistemul sanitar iar medicii şi profesioniştii umiliţi de către un funcţionar numit politic vor alege să plece din ţară.

Politicile de sănătate din programul de guvernare au rămas doar promisiuni care nu valorează nimic pentru actualul ministru al Sănătăţii care a reuşit doar să-şi “rezolve” agenda personală.

 

Dr.Viorica Cherecheș,

Deputat PNL

Te-ar mai putea interesa

Loading...

3 COMENTARII

  1. Mda … coana Viorica, au trecut 30 de ani si nu s-a construit un spital nou, despre ce vorbim ?! … Mizeria din sistemul sanitar, privita din stanga si dreapta, tot aceeasi culoare este [ politica ] … Bizar, banii pompati in sanatate au efect saharian , adica se evapora nu se vede in confortul pacientului [ medicamente tot de la farmacie cumpara ] … Trist este ca unii medici au sute de mii salar [ nu este exagerare ] , dar spaga ramane ,, sfanta,, … Evaziune mascata, hotie cu acte in regula o fac si cu cabinetele particulare unde esti,, indrumat ,, din spitalele de stat !!! … Concluzia este relativ simpla … Capusele, cioclii in halate albe , care prefera argintii lui Iuda decat juramantul lui Hipocrate, sa aleaga intre munca la stat sau la privat [ omul sfinteste locul ] … P.S. apropo , dupa mai bine de un sfert de secol de,, capitalism balcanic ,, intr-un fel sau altul o sa ne judece Istoria …

    • Mda, mai, dar s-au construit o gramada de buserici si cimitire, de asta avem mai mare nevoie, ca din spitale ies mai multi morti decat vindecati.

  2. Mda ,, biserici si cimitire ,, … Bisericile, sunt construite pt. simplu fapt, ca sa nu ne pierdem identitatea ca si tara … Cimitirele sunt ,, bune ,, pt. ca in curand o sa ajungem doar 11 milioane , pe langa asta, chirurgii au norma pt operatii vs salarii si cum ei gandesc mercantil … P.S. apropo ,, Fara credinta, omul ramane un simplu animal rational care vine de nicaieri si se-ndreapta catre nicaieri . ,, = Petre Tutea = …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.