DEMERSURI – Primarul Cătălin Cherecheș cere să îi fie respectate drepturile și să i se permită să participe la vot și la sărbătorile religioase

0
1643

Cătălin Cherecheș, primarul ales al municipiului Baia Mare, va fi liber pentru câteva ore pentru a participa la Vecernia Solemnă de la Biserica Ortodoxă „Sfântul Nicolae” din Baia Mare. Decizia a fost luată de către magistrații Tribunalului Cluj și face referire la o permisie care i se va acorda lui Cătălin Cherecheș în data de 5 decembrie.

 

Hotărârea nu este însă definitivă și poate fi atacată prin contestație de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție la Curtea de Apel Cluj.

Potrivit deciziei magistraților clujeni, Cătălin Cherecheș poate părăsi domiciliul în data de 5 decembrie, între orele 17:00 – 19:00 pentru a participa la Vecernia Solemnă de la Biserica Ortodoxă „Sfântul Nicolae” din Baia Mare și la oferirea de cadouri de către lăcașul de cult copiilor nevoiași. Măsura magistraților poate fi însă contestată în 48 de ore de la pronunțarea ei.

Mai mult, în data de 5 decembrie, Cătălin Cherecheș, prin apărătorii săi, va afla răspunsul la cererile depuse pentru a putea participa la diverse evenimente din viața religioasă, potrivit informațiilor de la Tribunalul Cluj Napoca și Curtea de Apel Cluj.

Astfel, pentru data de 8 decembrie, Cătălin Cherecheș a cerut să participe la Mănăstirea „Sfânta Ana ” din Rohia la Slujba de pomenire a Înalt PreaSfinției Sale Justinian. În data de 9 decembrie, Cătălin Cherecheș intenționează să participle la Adunarea Eparhială pentru desemnarea unui nou episcop al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Evenimentul va avea loc la Mitropolia Clujului și este convocat de către Înaltpreasfințitul Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujul, Maramureșului și Sălajului.

Ca și orice om care are dreptul să își exercite alegerea la scrutinul electoral din 11 decembrie, Cătălin Cherecheș intenționează să meargă și el la vot.

Acesta a cerut instanței clujene să îl lase în 11 decembrie să voteze la secția din cadrul Colegiului Tehnic „Anghel Saligny”. În aceeași zi, primarul ales al municipiului Baia Mare s-ar putea să mai ia parte la Sfânta Liturghie oficiată de către PreaSfințitul Iustin Sigheteanul cu ocazia Hramului Bisericii Ortodoxe „Sfântul Nicolae”.

Simona Vasiac

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.