DEMERS PENTRU CLĂDIRILE AFLATE ÎN PARAGINĂ – Inițiativă pentru salvarea patrimoniului imobiliar băimărean

0
507

DEMERS  Responsabilii din instituțiile publice cu putere decizională în sfera legislativă a clădirilor publice din patrimoniul cultural național al municipiului Baia Mare au fost invitați la dialog de către primarul Cătălin Cherecheș. Acesta, împreună cu prefectul județului Maramureș, Vasile Moldova, a convenit să formeze o comisie care să stabilească pașii de lucru cu privire la aceste clădiri de patrimoniu care, multe dintre ele, astăzi, se află în paragină și riscă să se prăbușească fiind un real pericol pentru băimăreni și maramureșeni.

Am exemplificat cu câteva dintre imobilele care se încadrează în această listă, clădiri care sunt administrate de oameni care au alte interese decât acela de a le reintroduce în circuitul cultural al municipiului Baia Mare. Castelul Pocol, clădirea Tricomar (în pericol de prăbușire după ce unul dintre pereții exteriori s-a surpat) sau sediul Remin sunt câteva dintre exemple. 

Nu uit nici clădirile care odinioară reprezentau arealul industrial al Băii Mari. Ruinele de pe bdul Independenței aparținând de EP Săsar, zona Cuprom sau fostul Trust Comin sunt alte exemple de proastă administrare a celor care le dețin la ora actuală.

Le mulțumesc celor care au dat curs invitației mele de a participa la aceste discuții și pe care i-am simțit la fel de implicați în a salva acest patrimoniu al comunității noastre și în același timp trag un semnal de alarmă în această privință, atrăgându-le atenția administratorilor acestor clădiri pentru a face tot ceea ce este necesar și legal în a aduce în condiții optime de funcționare imobilele de patrimoniu național”, a d.eclarat primarul Cătălin Cherecheș

 

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.