DEMERS – Coaliția pentru Baia Mare va iniția un proiect prin care taxa de mediu percepută de societatea Drusal să fie plătită de municipalitate și nu de băimăreni

7
1397

DEMERS În cadrul unei conferințe de presă susținută luni, 10 aprilie, de către reprezentanții Coaliției pentru Baia Mare aceștia au arătat că vor iniția un proiect de hotărâre prin care taxa de mediu percepută de societatea Drusal să fie plătită de municipiul Baia Mare și nu de către cetățeni.

Mai mult, consilierii locali au arătat că această sumă impusă cetățenilor de societatea Drusal a fost făcută cu acordul tacit al executivului Primăriei Baia Mare.

Mai exact, în luna decembrie a anului trecut, societatea care se ocupă de serviciile de salubrizare a notificat administrația locală că va întreprinde acest demers, doar că executivul nu a luat nicio măsură.

După patru luni, după ce taxa a fost achitată de unii băimăreni, interimarul Rob s-a trezit că aceste sume au fost încasate ilegal de societatea Drusal.

„Vom iniția un proiect de hotărâre prin care Primăria Baia Mare să preia plata taxei de mediu. Printr-o colectare și o depozitare corectă a gunoiului menajer ajungem la o sumă de 20.000 de lei în acest sens.

Pentru municipiul Baia Mare această sumă lunară este derizorie. Pe noi ne interesează cetățenii și cum să îi degrevăm de anumite taxe”, a spus Radu Ardelean, liderul grupului Coaliției pentru Baia Mare din cadrul Consiliului Local.

Mai mult, consilierii Coaliției pentru Baia Mare vor cere și verificarea corespondenței dintre executivul primăriei și societatea Drusal pentru a stabili exact care a fost prejudiciul adus municipalității prin încasarea de la băimăreni a acestei taxe de mediu.

Societatea Drusal are un contract de prestării servicii cu primăria până la începutul anului 2018, însă reprezentanții Coaliției pentru Baia Mare nu exclud o dezbatere cu factorii politici și administrativi în vederea constituirii unei societăți, proprietate publică care să se ocupe de serviciile de salubrizare sau organizarea unei noi licitații.

Aceasta ar urma să fie realizată pe baza unui caiet de sarcini care să cuprindă dotări de ultimă generație și număr suficient de utilaje pentru a face față întregii suprafețe a municipiului Baia Mare.

Mai ales că în unele cartiere din municipiu dar și pe arterele principale curățenia lasă de dorit și a redevenit la standardele anilor ’90 (standarde Anghel Piteșteanul).

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

7 COMENTARII

  1. Locuiesc in uk de cativa ani mai citesc presa locala din BM din cand in cand ca nu vreau sa ma ingrozesc prea des nu de alta…aveti un comportament primitiv mai ales astia din primaria baia mare…..va dau eu o idee ce sa faceti primitivilor….luati un credit de la banca cumparati utilaje pentru a colecta gunoiul si firma respectiva sa fie sub conducerea primariei cu un manager competent si apolitic.apoi construiti o hala si selectati gunoiul: plastic.hartie etc si valorificati-l.

    • Gresesti frate,in primul rand in uk nu o sa vezi oameni care vor sa schimbe biroul de contopist de la Romsilva cu cel din Primarie unde oamenii vor si asteapta sa faci lucruri,nu e ca si cum tu iti pui oamenii sa organizeze licitatii prin care slujbasii tai trag sfori austriecilor sa rada padurile judetului.Nu lasi nici Baroul si castigul cu 10 000 de para pe luna,sa te injure populimea deoarece e mizerie in parcuri sau ca masinile sunt parcate pe trotuar si spatii verzi.Si din cate vezi niciunul nu a avut o afacere,sa plateasca vreun angajat din banii munciti pe piata libera,suspect mi se par unii consilieri locali,oameni de afaceri,care culmea nu se bat pentru mediul de afaceri si cresterea bunastarii oamenilor ( le cresc si lor veniturile),incat te intrebi ce interese au dealtfel?

  2. Apoi toti astia de acum au cate ceva de Pitesti,deoarece mizeria e prezenta peste tot,lucrarile se receptioneaza aiurea (devine antologic faptul ca in Parcul Mara lespezile de piatra se desprind de parca ar fi fost lipite cu apa si faina),iuliscutele sunt prezente pe hectare in plin centru ( a se vedea B-dul Republicii,colt cu V.Alecsandrii),iar astia se războiesc cu un magazin in Ferneziu,singurul lucru civilizat dintr-un cartier tip ghetou.

  3. O prostie,daca inveti populatia sa nu plateasca cand murdareste e foarte rau si nu invata absolut nimic.In primul rand ar trebui ca psd-istii sa initieze o lege prin care pET-urile sa aiba valoare,sa coste cand ti se vinde un suc sau bere si din acei bani sa fie platita colectarea,pe pet-ul colectat.Desigur ca multinationalele nu o sa fie de acord,dar parca strainilor le pasa lor de faptul ca padurile si apele Romaniei sunt pline de Pet-uri? Astept ca unul din guralivii de parlamentari maramureseni sa ia pozitie si sa initieze un astfel de proiect,ca sa nu mai fim catalogati ca mizerabili si neiubitori de mediu,pe principiul international ca poluatorul plateste.Nu de pomeni e nevoie ci de civilizare.

  4. Mugurel asta, Robul.. nu stim al cui… sa si faca bagajele mai repede si sa se care de la Primarie ca e cam pe dinafara. Si nu are nici macar demnitate sa si dea demisia, dupa cat a fost de mult criticat….Un nesimtit. Ia sa vedem noi daca nu si a plagiat lucrarea de doctorat?

    • Numai el?Multi ar trebui sa plece,inclusiv cei care sustin ca sumele sunt derizorii.Cum naiba se face ca din cateva astfel de sume derizorii nu vedem trase apa,curentul si gazul in fata unui teren la care sa se faca un viitor parc industrial?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.