DECLARAȚIE – Germania vrea milioanele de euro primite de România și Bulgaria de la UE pentru romi. Motivarea cererii este că noi nu utilizăm banii

1
330

DECLARAȚIE   Germania vrea miliardele de euro primite de România și Bulgaria de la Uniunea Europeană pentru intruziunea socială a comunităților de rromi. Joachim Stamp, ministrul integrării din Renania de Nord-Westfalia, cel mai mare stat din Germania, a declarat că i se pare „extrem de enervant” faptul că România și Bulgaria refuză să utilizeze banii din Fondul Social European (FSE), scrie Daily Epress.

Loading...

Potrivit ministrului german, ambele state membre ale UE primesc fonduri în valoare de milioane de euro în fiecare an pentru comunitățile de rromi, cel mai mare grup minoritar din blocul comunitar. În prezent în Uniunea Europeană fiind peste 10 milioane de rromi.

Bulgaria, care are 750.000 de rromi – sau 9,94% din populație – a primit 6,5 miliarde de lire sterline în perioada 2012-2020, 4,6 miliarde de lire sterline fiind din FSE. României,care are o populație de 1,1 milioane de rromi, i-au fost alocați, în aceeași perioadă, 20,7 miliarde de lire sterline, din care 14,4 miliarde din FSE.

Stamp a declarat că, întrucât, România și Bulgaria refuză să utilizeze banii pentru rromi, aceștia ar trebui oferiți regiunii Ruhr, situată în vestul Renania de Nord. Aceasta este zona în care se află orașele Dortmund și Duisburg, fiind este cea mai mare zonă urbană din Germania și cea de-a treia ca mărime din UE.

Reacția lui Stamp vine după ce, pe parcursul perioadei de finanțare anterioare, din perioada 2007-2013, România nu a reușit să utilizeze nici măcar o cincime din contribuția UE totală de 17,8 miliarde de euro pentru comunitatea rromă.

Finanțarea este oferită fiecărei țări în funcție de numărul de rromi pe care îl are, iar guvernele au responsabilitatea de a cheltui banii pe aspecte precum promovarea incluziunii sociale și combaterea sărăciei.

Sursă

1 COMENTARIU

  1. Pai si primarul nostru se lauda ca o sa ataga fonduri U.E prin care romii sa fie integrati,sa nu mai vorbim de privatii care ar putea accesa fonduri pentru integrarea lor in munca prin diverse afaceri,inclusiv de prelucrare a deseurilor.Cum au reusit sa faca o fabrica pentru cei cu handicap asa ar fi posibil si pentru romi,care hai sa fim realisti,au un probleme la angajare,doar Aramisul fiind dispus sa-i angajeze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.