DECLARAŢIA PE PATRIMONIU – O nouă măsură introdusă de Ministerul Finanţelor Publice

0
96
foto http://www.qmagazine.ro/

DECLARAŢIA PE PATRIMONIU Ministerul Finanţelor Publice intenţionează să introducă declaraţia pe patrimoniu, pe care să o completeze fiecare român, după modelul declaraţiilor de avere şi interese pe care le depun politicienii.

Rolul declaraţiei de patrimoniu este de a combate şi preveni sursele de venit nelegale, scrie Jurnalul.

„ Introducerea declaraţiei de patrimoniu înseamnă că vom avea o inventariere a patrimoniului fiecărui cetăţean şi ulterior putem să ştim dacă acesta încasează venituri la negru”, a declarat ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, la emisiunea “100 de Minute”.

Acesta a adăugat că măsura nu este certă, ci este una dintre propunerile venite la nivelul celor şapte grupuri de lucru constituite la nivelul Ministerului Finanţelor.

Mişa a mai spus că reprezentanţii ministerului analizează această propunere astfel încât să ştim în ce măsură este viabilă.

Ministerul de Finanţe a pus ochii şi pe bănci. 31 dintre cele 46 de bănci din România sunt pe pierdere şi doar 15 bănci au plătit impozit pe profit în ultimii 5 ani, a declarat ministrul.

„Băncile se împrumută la banca-mamă, la dobânzi de 19%. În intervalul acestor cinci ani se împrumutau la banca-mamă şi ulterior plasau credite pe piaţa românească la o dobândă mult mai mică. Nu îţi trebuie studii, e evident că ieşi în pierdere”, a explicat ministrul Finanţelor.

Ionuţ Mişa spune că ministerul Finanţelor nu mai tolerează ingineriile financiare ale bancherilor şi că băncile vor fi nevoite să plătească impozit pe profit în România.

Info

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.