ACORD DE PRINCIPIU – Echipele de handbal fete și băieți vor fi preluate pe Clubul Sportiv Minaur, de drept public. Au fost alocați bani pentru plata salariilor sportivilor

13
3679

În cadrul ședinței de îndată a Consiliului Local convocată astăzi, 15 decembrie, de către primarul Cătălin Cherecheș, aleșii locali și-au dat acordul de principiu pentru ca echipa de handbal masculin și cea de handbal feminin să fie preluate de către Clubul Sportiv Minaur, clubul de drept public înființat în luna iunie a acestui an de către Administrația Publică Locală.

Mai mult, astăzi, autoritatea locală a alocat suma necesară din care conducerea Handbal Club Municipal Baia Mare va trebui să achite câte un salariu jucătorilor. Este vorba de o parte de 30% din suma totală alocată la rectificarea bugetară de săptămâna trecută. Astfel, atât echipa feminină de handbal cât și cea masculină vor putea să își primească un salariu, respectiv cel scadent astăzi. În ceea ce privește problema preluării celor două structuri de handbal masculin, respectiv feminin pe noul clubul de drept public, aceasta va fi gestionată la echipa de fete de către Daniel Kotecz, iar la cea de băieți de către Vasile Viman și Ionuț Marta.

În cadrul ședinței de îndată a Consiliului Local, Cătălin Cherecheș a făcut câteva precizări referitoare la unele aspecte constate recent în cadrul Clubului Handbal Club Municipal Baia Mare.

„În ultimele două luni am alocat aproximativ un milion de euro celor două echipe de handbal, fete și băieți,. Din această sumă, din păcate nu pot fi achitate datorii din bani publici respectiv din banii pe care i-a dat municipiul pe contractele de susținere financiară. Vreau să vă menționez faptul că în mod surprinzător la echipa de băieți pe lângă contractele pe care jucătorii le-au avut există, nu știu dacă în mod legal din perspectiva clubului și semnate de către reprezentanți autorizați sau nu ai clubului, acte adiționale, diverse clauze contractuale suplimentare pentru prime de obiectiv de 20-30-40.000 de euro, bonusuri pentru semnarea unor contracte noi pentru următorul an, la fel, ridicându-se la mulți bani. Nu știu dacă aceste lucruri sunt corecte sau nu. Nu știu dacă aceste lucruri au fos validate de către Adunarea Generală a clubului sau nu. Din cunoștința mea, Adunarea Generală nu a validat la momentul semnării aceste contracte dar totuși ele au fost înregistrate la Federația Română de Handbal și generează datorii clubului. Datoriile sunt majore din aceasă perspectivă a sumelor plătite ca și prime de obiectiv respectiv pentru semnarea unor contracte noi. Mai mult decât atât există anumite extrase din contracte stipulată o chestiune interesantă. Adică, jucătorul este liber de contract în momentul în care are o ofertă avantajoasă fără a se specifica ce înseamnă ofertă avantajoasă, pentru cine e oferta avantajoasă. Lucrul acesta, din perspectiva mea, a vulnerabilizat într-un mod major clubul”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Mai mult, niciun un jucător care a venit la echipa masculină de handbal nu a fost testat medical la semnarea contractului. Astăzi, echipa masculină de handbal se confruntă cu un număr de opt accidentați. Cătălin Cherecheș a arătat că banii publici alocați de anul viitor spre cluburile sportive vor fi astfel investiți încât să genereze performanță pentru sportul băimărean astfel încât exemplele de sportivi să rămână în comunitate.

„Astăzi cred că trebuie să impunem câteva chestiuni. În primul rând, oferim bani cluburilor în momentul în care știm că orașul nu este vulnerabilizat. Nu vreau să dăm unui club sau unei echipe care astăzi joacă în Baia Mare și mâine, constituindu-se și fiind consolidată din bani publici să se mute în altă parte sau să vândă cineva pe o simplă semnătură jucătorii și să ne trezim că suntem și cu jucătorii vânduți și cu banii luați. Așadar, vă cer un acord de principiu privind preluarea de către Clubul Sportiv Minaur al municipiului Baia Mare, club de drept public, a echipelor de hanbal masculin și feminin aparținând Handbal Club Municipal Baia Mare, club de drept privat. Lucrul acest se poate întâmpla în baza prevederilor legale, respectiv a reglementărilor Federației Române de Handbal cel târziu până la 1 iulie pentru ca în noul campionat să înscriem cele două echipe, să preluăm locul pe care îl au cele două echipe și să le înscriem sub noua titulatură. Echipele își vor păstra denumirea, echipa de fete va fi HCM Baia Mare și cea de băieți Minaur Baia Mare, sub umbrela Clubului Sportiv Minaur. Asta din dorința de a face lucrurile să funcționeze transparent și legal”, a mai adăugat Cătălin Cherecheș.

Potrivit primarului Cătălin Cherecheș Handbal Club Municipal nu a avut o platformă pentru a consolida zona de juniori și copii.

catalin-chereches-15-dec1

„Nu vreau decât să suțin interesul municipiului Baia Mare din perspectivă legală și din perspectiva dezvoltării sportului. Dezvoltarea sportului nu înseamnă neapărat sport de performanță ci înseamnă sport pentru copiii juniori, sport școlar și aceste zone de dezvoltare a sportului să inspire eventual în sportul de performanță. La formarea bugetului de anul viitor cu foarte mult curaj, fără să mă intereseze chestiuni de ordin electoral, vă voi spune că eu consider că două, trei echipe le putem finanța. Dumneavoastră o să veniți să vă spuneți punctul de vedere și opțiunile. Nu cred că Baia Mare trebuie să le facă pe toate la cel mai înalt nivel din perspectivă sportivă. Știu că noi suntem foarte mândri și ne dorim și credem că noi astăzi trebuie să jucăm cu echipa de fotbal în Liga Campionilor și să ne pregătim pentru meciul cu Real Madrid sau FC Barcelona dar nu suntem acolo. Bineînțeles că dezvoltarea întotdeauna se întâmplă din împlinirea utopiilor dar totuși trebuie să avem o limită în raport cu prioritățile pe care le avem. Iar prioritatea numărul unu pentru mine și acest oraș trebuie să fie Baia Mare, Capitală Europeană a Culturii”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Cătălin Cherecheș a mai arătat că Handbal Club Municipal Baia Mare se confruntă cu o lipsă majoră de comunicare la nivelul clubului, aceste aspecte ducând la situații penibile ca și cea în care jucătorii de la Minaur Baia Mare au ajuns să facă ultima deplasare la București cu mașinile personale.

„Dacă nu se comunică ajungem în situații penibile ca și aceea când băieții de la Minaur au plecat cu mașinile personale la București. Asta pentru că cuiva i-a fost jenă să spună că are nevoie de 4.000 de lei ca să ia un autocar. Cred că cu toții, doar de aici de la masă, puteam să punem 500 de lei și să rezolvăm problema. Dar trebuie să știi problema ca să o rezolvi. Pe de altă parte, pentru legalitatea și sănătatea unui parcurs și unei dezvoltări la nivelul sportului și la nivelul handbalului nu am niciun fel de emoție. Așa cum am luat de la zero, acum trei ani ,echipele astea o mai iau încă o dată de la zero. Acum trei sau patru ani doar eu știu cum am construit pas cu pas și cum s-au obținut rezultate”, a mai adăugat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Simona Vasiac

Te-ar mai putea interesa

Loading...

13 COMENTARII

  1. Ca la casa de nebuni…. oare cat se mai poate suporta aceasta. Suma alocata acum cateva saptamani tot pentru salarii unde a disparut?

  2. In sfarsit se anunta vesti bune pentru handbalul baimarean! Anu asta ne mentinem cu baietii in Liga Nationala iar la anul atacam titlul la masculin si calificarea in optimile Ligii Campionilor tot la masculin. Iar la fete avem sanse chiar anul acesta la campionat + sferturi de finala in Liga Campionilor! HAI MINAUR! HAI HCM!

  3. De ce oare ne sunt cenzurate mesajele? Cred ca vom veti avea surprize la alegerile viitoare, asta daca va mai putea candida cetateanul no.1 al urbei noastre…

    • N-ai voie sa-l superi de No.1, e sensibil, sufletel firav 🙂 Nu te stresa ca iti cenzureaza aici mesajele, au avut grija sa-l faca de rusine (si nu o data) in ultimele meciuri televiziunile care au transmis meciuriel lui MINAUR. Ce poate sa fie mai rau decat sa stie si o tara intreaga de fel de ”om” esti 🙂

  4. Omule, ce nu intelegi tu e faptul ca tu ti-ai batut joc de Minaur si de jucatori. Nu era chestia numai de bani, tu nu i-ai respectat pe oamenii astia. Ti-ai batut joc de jucatori, antrenori, sponsori si oficiali ai clubului. Si in felul asta ti-ai batut joc de noi, baimarenii. Prin felul tau arogant de a te comporta si prin oamenii cu care te inconjori ai de suferit. Ma refer la faptul ca ti-ai pierdut o gramada de alegatori. Oamenii pur si simplu nu te mai cred. Mai incearca acuma un nou sondaj de opinie si vezi cum stai cu procentele. Apropo cum ti-ai comandat sondaj si i intrebi pe oameni daca te mai voteaza fara ca cetatenii sa stie ce contracandidati ai. Masinaria asta actualmm nu mai functioneaza, oamenii nu mai pot fi influentati. Minaur intra intr-o istorie neagra a sportului. Singurul club din lume care castiga tot pe plan intern; campionat, cupa , supercupa si joaca in Liga Campionilor, de la care pleaca antrenorul, jucatorii, sponsorii si conducerea, toti din cauza ta primare.

  5. Domnule primar, chiar atat de prosti ne crezi incat sa inghitim galusca? Adica tocmai dumneata care stii tot ce misca in oras, care ai urechi peste tot nu, ai stiut ca baietii n-au mijloc de transport? Sa fim seriosi. Lipsa de comunicare cu cine? Cu cei pe care tot dumneavoastra i-ati pus acolo. Jenante si tardive scuzele. Ia intrebati putin jucatorii si jucatoarele care au plecat ce gust le-a ramas dupa experienta Baia Mare. V-ati depasit atributiile fara a fi dispus sa va asumati si consecintele.

    Situatia Minaurului, echipa fanion a orasului si judetului, este consecinta incompetentei si a lipsei de viziune. Este o bataie de joc la toate nivelele (sportiv, uman, etc). E inadmisibil ca o asemena situatie sa dureze luni de zile fara ca nimeni sa ia nici o masura. O palma peste fata Baii Mari. O pata pe istoria Minaurului.

  6. Daca crezi ca esti puternic domnule primar, fii barbat tine-i la echipa pe cei zece fantastici. Intoarce-l din drum pe Tatai, un jucator cum eu nu am vazut de zeci de ani la Minaur. Convinge-l pe Karacic, aceasta reeditare a lui Petru Pop, sa ramana. Tine-i pe Bera, Pop, Simulescu, Busecan, Marta, Cristescu, Sabou, Mihai. Oricate echipe ai reinfiinta, daca nu au la baza caractere puternice, n-ai facut nimic. Acesti baieti au facut ceea ce extrem de putini jucatori ar fi fost dispusi. Nu-i lasa sa plece!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.