DECIZII – A avut loc prima ședință a Comisiei Locale de Ordine Publică din cadrul Primăriei Baia Mare. Vezi ce hotărâri au fost luate

1
818

DECIZII Eradicarea fenomenului de cerșetorie precum și soluții pentru eliminarea pungilor de sărăcie de pe raza municipiului Baia Mare au fost principalele subiecte discutate astăzi, 1 septembrie, în cadrul ședinței Comisiei Locale de Ordine Publică.

DECIZII Întâlnirea a avut loc la sediul Primăriei Baia Mare și a fost prima de acest gen organizată după alegerile locale din 5 iunie.

Ședința a avut loc la inițiativa primarului interimar al municipiului Baia Mare, Marinel Rob.

În cadrul întâlnirii a fost stabilită organizarea unui echipaj mixt care să desfășoare acțiuni de monitorizare a pungilor de sărăcie de pe raza municipiului Baia Mare precum și verificarea condițiilor de creștere și deține a animalelor de către persoanele care locuiesc în aceste zone.

marinel rob

„Principalele obiective au fost cele care privesc ordinea publică și siguranța cetățenilor, probleme cu care se confruntă atât municipiul Baia Mare cât și localitățile învecinate. Acesta este motivul pentru care l-am invitat și pe domnul prefect, Sebastian Lupuț. Alături de dânsul, la ședință au participat și reprezentanți ai structurilor din cadrul Ministerului de Interne și al instituțiilor deconcentrate, ONG-uri și reprezentanți ai Primăriei Baia Mare și consilierii locali din comisia de ordine publică. În urma discuțiilor s-a stabilit continuarea acțiunilor stabilite prin protocolul de colaborare dintre municipiul Baia Mare, Poliția Locală și Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș, Inspectoratul de Jandarmi al județului Maramureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș și Poliția Transporturi Feroviare. De asemenea, s-au stabilit pașii care trebuie urmați în privința descurajării fenomenului cerșetoriei și s-a aprobat implementarea într-o perioadă imediată a unor soluții și măsuri în pungile de sărăcie. În urma discuțiilor s-a stabilit că echipaje mixte formate din structurile instituțiilor prezente la ședință vor fi mult mai active pe raza municipiului Baia Mare. Mai mult, ele vor verifica toate punctele de intrare în municipiu și vor desfășura acțiuni programate în pungile de sărăcie ale orașului. Le mulțumesc tuturor factorilor implicați pentru că au răspuns pozitiv și ne-au dat asigurări de colaborare eficientă și operativă în realizarea dezideratelor propuse”, a declarat Marinel Rob, primarul interimar al municipiului Baia Mare.

La ședință au mai participat și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar-Veterinară, ai Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Baia Mare dar și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Maramureș.

Simona Vasiac

Te-ar mai putea interesa

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Pe foamea si sărăcia din zona nu prea sunt sanse sa rezolve aceasta problema.Radacina problemelor e lipsa de Parcuri Industriale,lipsa de concurenta intre industriasi pe piata muncii ceea ce ar duce la mărirea salariilor si aparitia de noi locuri de munca,care sa le permită si acestor nefericiti accesul la munca si la o viată decenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.