DECIZIE – Urmează să se fixeze primul termen de judecată în dosarul primarului Cătălin Cherecheș

0
1716

DECIZIE Primul termen de judecată în dosarul în care primarul ales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, este cercetat urmează să fie stabilit în câteva zile.

DECIZIE Asta după ce magistrații Curții de Apel Cluj au respins astăzi, 23 august, contestația depusă de apărătorii lui Cătălin Cherecheș. Aceștia au contestat decizia Tribunalului Cluj prin care s-a dispus începerea judecății.

„Prin încheierea pronunţată de Curtea de Apel Cluj astăzi, 10/08/2016, (…) s-au dispus următoarele: “În baza art. 425 1 pct. 1 lit. b Cpp raportat la art. 347 Cpp respinge ca nefondată contestaţia formulată (…) împotriva încheierii penale 63/CP/28 07 2016 a Tribunalului Cluj. Obligă inculpatul contestator la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de 300 lei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu de azi 23 august 2016. Precizăm că, prin hotărârea Tribunalului Cluj, s-a dispus începerea judecăţii (…)”, se arată în comunicatul de presă emis de către magistrații Curții de Apel Cluj.

La scurt timp după sentința de astăzi a venit și reacția unuia dintre avocații primarului ales al municipiului Baia Mare.
„Dosarul va fi trimis la Tribunalul Cluj pentru a fi stabilit în regim de urgență primul termen de judecată. Cel mai probabil, până la primul termen de judecată va fi și un termen intermediar pentru verificarea măsurii preventive”, a declarat Călin Budișan, avocatul lui Cătălin Cherecheș.

În momentul de față, Cătălin Cherecheș se află acasă, în Baia Mare, după ce în urmă cu aproximativ două săptămâni magistrații Curții de Apel Cluj au decis schimbarea măsurii de arest preventiv cu cea a arestului la domiciliu.
Simona Vasiac

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.