DECIZIE IREVOCABILĂ – Justiția l-a trântit pe Johannis și l-a lăsat fără o casă

0
146

DECIZIE IREVOCABILĂ Curtea de Apel Pitești l-a lăsat definitiv pe președintele Klaus Iohannis fără una dintre case. Magistrații au respins, miercuri, contestația în anulare formulată de familia prezidențială, astfel că aceasta pierde casa din centrul Sibiului.

Decizia este irevocabilă, nemaiexistând nicio modalitate de a o ataca.

În plus, Carmen și Klaus Iohannis trebuie să achite cheltuieli de judecată către mai mulţi dintre intimaţii din proces.

”Respinge contestaţia în anulare. Obligă contestatorii la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 1.700 lei către intimata Antonescu Elisabeta şi 1.700 lei către intimaţii Oargă Ioan, Oargă Ioan Adrian, Oargă Steluţa Ancuţa. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică azi 22.02.2017”, se arată în decizia instanței.

Carmen și Klaus Iohannis au depus o contestație în anulare după ce au pierdut definitiv la Curtea de Apel Brașov în noiembrie 2015 procesul privind imobilul din centrul Sibiului.

Pe 16 noiembrie 2015, președintele s-a declarat nemulțumit de sentința judecătorească prin care a pierdut casa, anunțând că împreună cu avocații săi caută cele mai bune căi de a o contesta.

În aprilie 2016, Preşedinţia susținea că Iohannis va returna de îndată sumele care au fost virate în baza ocntractului de închiriere a imobilului după comunicarea deciziei Curţii de Apel Braşov.

„Domnul Klaus Iohannis a luat act de rectificarea Cărţii Funciare numărul 9331 Sibiu, în sensul radierii unor drepturi cu privire la imobilul care a făcut obiectul deciziei civile a Curţii de Apel Braşov. În contextul juridic creat, domnul Iohannis respectă pe deplin hotărârea justiţiei şi, fără nicio îndoială, va returna de îndată sumele care i-au fost virate în baza contractului de închiriere, începând cu data comunicării deciziei civile a Curţii de Apel Braşov”, anunţa atunci Administraţia Prezidenţială.

Între timp, procesul a fost strămutat la Pitești, prin decizie a instanței supreme, la cererea familiei prezidențiale, acolo unde a și fost respinsă miercuri contestația în anulare.

Istoria imobilului

casa-Iohannis-Balcescu-650x488

Imobilul în cauză a făcut parte din averea soților Maria și Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora, averea a trecut în anii ’70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat, fără a avea copii, relatează Agerpres.

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriași. În anul 1999, contractele prin care chiriașii au cumpărat casa au fost anulate în instanță, la cererea fiului lui Nicolae Baștea, acesta din urmă fiind nepot al soților Ghenea. Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmașilor lui Nicolae Baștea. Foștii chiriași au deschis procese în instanțe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaș de drept a lui Nicolae Baștea.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.