DE ŞTIUT – Taxa de autostradă în Germania va fi de 2,5 euro pentru 10 zile

0
4896
foto http://www.dailybusiness.ro/

DE ŞTIUT Guvernul de la Berlin a ajuns la un acord cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru introducerea vignetei pentru autoturisme pe autostrăzile germane, scrie ziare.com.

DE ŞTIUT În septembrie, Comisia Europeană sesizase Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) în legătură cu planul Germaniei de a introduce taxe pe autostrăzi, argumentând că sistemul este discriminatoriu, dat fiind că cetăţenii germani, spre deosebire de alţi europeni, ar fi beneficiat de compensarea plății vignetei.

Comisia Europeană şi Germania au ajuns la un compromis, taxa de autostradă urmând să fie introdusă pentru toate autoturismele. Conform publicaţiilor Frankfurter Allgemeine Zeitung şi Die Welt, preţul vignetei germane va fi de 2,5 euro pe zece zile, în loc de cinci euro, cât prevedea proiectul iniţial german.

Taxele plătite de cetăţenii germani ar urma să fie compensate printr-un sistem de impozitare care va avantaja vehiculele ecologice.

În momentul de faţă, pentru tranzitarea autostrăzilor germane nu se achita nicio taxă. Însă, anul trecut, Parlamentul german a aprobat un proiect care prevede introducerea unei vignete pentru tranzitul autostrăzilor cu autoturisme.

citeşte şi INFORMAŢII UTILE – În ce condiții pot obține șomerii prima de 12.500 lei

Conform planului, şoferii germani ar urma să recupereze cuantumul vignetei prin diminuarea impozitului anual. Sistemul ar fi trebuit aplicat la începutul anului 2016, dar s-a amânat după ce Bruxellesul a argumentat că ar fi discriminatoriu.

sursa

foto

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.