DE NEREFUZAT – Băimăreanul Cristi Bud pleacă în Irak pentru 28.000 de dolari pe lună!

0
1242

DE NEREFUZAT – Cristi Bud (31 de ani), atacantul celor de la CFR Cluj, are șanse infime de a mai îmbrăca tricoul ardelenilor și în 2017. Dorit cu insistență de CS U Craiova, formație care vrea să atace titlul de campioană, Bud este mai mult interesat de o altă ofertă pe care a primit-o zilele acestea și care pare de nerefuzat.

Irakienii de la FC Zakho, echipă antrentă de Dorinel Munteanu, i-au propus lui Bud un contract valabil până la finalul sezonului, adică până la finalul lui mai, în valoare de 140.000 de dolari! Dacă va confirma, atunci Bud va semna un contract pe un sezon iar salariul i se va dubla.

”În proporție de 80% transferul este realizat. Mai trebuie să ajungem la un acord cu cei de la CFR Cluj asupra sumei de transfer. Oricum, Bud devine liber din vară, astfel că ardelenii preferă să-l dea acum. Este vorba despre o sumă în jur de 50.000 de euro. Cu jucătorul ne-am înțeles.

Dacă va confirma, în vară va semna un alt contract, valabil un sezon iar salariul său se va dubla automat. Deocamdată, pentru cinci luni va încasa 140.000 de dolari”, a spus Salih Jaber, în EXCLUSIVITATE pentru digisport.ro.

586a6e9895f9cf9a7f1c2ec5

Salih Jaber (31 de ani), cunoscut în România de pe vremea în care a fost jucător al Universității Craiova, este acum căpitanul lui FC Zakho, dar și omul de încredere al patronului Abdulwahab Muhammad Issa (47 de ani).

”Issa este un personaj extrem de influent aici. Este directorul general al vămii de la granița cu Turcia, vărul președintelui din Kurdistan, un om cu o avere colosală. El este cel care a reușit să schimbe total fața acestei echipe, care se scălda în mediocritate până acum ceva timp.

A construit un stadion de cinci stele, care nici nu se poate compara cu Arena Națională, și preferă să plătească sume bune jucătorilor care vin aici. Are un respect deosebit pentru români, fapt dovedit prin faptul că înaintea lui Dorinel Munteanu, au mai fost aduși tehnicieni din aceeași țară.

Este convins că prin aducerea lui Dorinel Munteanu și prin transferul lui Bud echipa nu va avea emoții cu retrogradarea. De la vară lucrurile se vor schimba radical, pentru că vrea să atacăm titlul. Eu mă bucur că am putut contribui la aducerea românilor aici, mai ales că mă leagă o prietenie strânsă cu finanțatorul”, ne-a mai spus Jaber.

Munteanu a semnat un contract valabil până la finalul lui mai şi va primi pentru această perioadă 180.000 de dolari, adică 36.000 de dolari pe lună! Patronul clubului, un potent om de afaceri, Abdulwahab Muhammad Issa (47 de ani), vrea ca echipa să se bată la campionat, drept pentru care este dispus să-i ofere lui Dorinel un nou contract, din vară, pe un sezon, iar salariul să fie în jur de 350.000 de dolari.

Din lotul lui Dorinel face parte și fostul jucător al Universității Craiova, Salih Jaber (vezi galerie foto), ajuns acum la 31 de ani. Munteanu profită la maximum de faptul că-l știe pe Jaber de ani buni, astfel că jucătorul, care este și căpitan, are și rolul de translator.

”Dorinel a semnat un contract valabil până la finalul lunii mai, atunci când se va termina campionatul. El este plătit cu 180.000 de dolari pe această perioadă, dar suma se va mări considerabil dacă va semna și noul contract, undeva între 300.000 și 400.000 de dolari. Patronul nostru vrea campionatul la anul”, a spus Jaber.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.