|

De la 1 iulie 2013 se eliberează cărți de identitate electronice. Vezi când ești programat să-ți schimbi actul de identitate!

Din 2013, românii vor putea cere eliberarea cărţii electronice de identitate, un nou document cu care ne vom putea legitima şi circula în Uniunea Europeană, potrivit digi24.ro.
În formatul electronic al documentului, vor fi trecute şi informaţii precum datele biometrice ale titularului, care cuprind inclusiv amprentele acestuia.
Cartea electronică de identitate este de tip smart card şi va conţine date în format tipărit sau în format inscripţionat prin tehnologie laser şi în format electronic, precum şi elemente de particularizare şi de siguranţă.
Potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului, actele de identitate eliberate persoanelor născute după 1 ianuarie 1981 se preschimbă între 1 iulie 2013 şi 30 iunie 2014, actele de identitate ale persoanelor născute între 1 ianuarie 1966 şi 31 decembrie 1980 se preschimbă între 1 iulie 2014 şi 30 iunie 2015.
Pentru cei născuţi între 1 iulie 1946 şi 31 decembrie 1965 se preschimbă între 1 iulie 2015 şi 30 iunie 2016, în timp ce actele de identitate eliberate persoanelor născute până la data de 31 decembrie 1945 se preschimbă în perioada 1 iulie 2016 – 31 decembrie 2016.

Share

Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentarii. ActualMM.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru continutul comentariilor, dar isi rezerva dreptul de a le modera.

24 Comentarii for “De la 1 iulie 2013 se eliberează cărți de identitate electronice. Vezi când ești programat să-ți schimbi actul de identitate!”

 1. Intrebare:daca c.i. imi expira abia in 2017, e obligatoriu sa il schimb la anul?

 2. Da este obligatoriu, daca anul dvs de nastere este 1981 sau dupa. In acest caz schimbarea cartii de identitate se va face intre 1 iulie 2013 si 30 iunie 2014. Uitati-va la intervalele trecute in articol si vedeti unde va situati, e foarte simplu. Regula e ca se tine cont de anul de nastere, si nu de data eliberarii actualei carti. Numai bine.

  • Buna!Suntem in 5 iunie 2013,astazi imi expira buletinul!sunt nevoit sa il schimb in zilele urmatoare deorece am nevoie de buletin in data de 25 iunie!intrebare mea este,in iulie trebuie sa il schimb din nou sau imi va fi dat acuma unul electronic?Multumesc

 3. ASTIA VOR SA NE CIPUIASCA DE VII ASTIA IS MASONI HUUOOOOOO

 4. Imi expira buletinul in 2017.
  pasaportul in schimb a expirat.pasaportul se poate shimba pe baza buletinului de acum sau trebuie sa-l schimb?

  • Pasaportul se poate schimba fara nicio problema pe baza buletinului actual. Buletinul il puteti schimba conform graficului de mai sus, in functie de data nasterii.

 5. @Grigore Multumesc frumos pentru raspuns.

 6. Inca o intrebare. Daca am si c.i. straina, tot trebuie sa imi fac si c.i. romaneasca?

 7. Imi pare rau, nu cunosc cum se procedeaza in astfel de situatii. Sa auzim numai de bine!

 8. mda, ce bine … nu de curand l-am schimbat si acum din nou, astia nu au ce face ?!

 9. Stie cineva daca se ia totusi in considerare si schimbarea formatului catre ceva putin mai decent si in rand cu alte carti de identitate eliberate de alte tari din uniunea europeana? Sincer sa fiu, mi-e si rusine sa ma prezint cu un astfel de ID, parca nici nu te ia lumea in serios. Chiar nu se poate pune putin mai mult efort sa se produca ceva mai calitativ de atat?

 10. As dori sa intreb care este durata eliberarii cartii de identitate din momentul depunerii actelor. Locuiesc in strainatate si trebuie sa stiu cum imi programez venirea in tara.

  • ActualMM.ro

   grigore
   Durata normala este de 14 zile. Se poate obtine si in regim de urgenta, dar asta presupune audienta la comandantul politiei din localitatea de care apartineti. E bine sa apelati la un birou de intocmire a dosarului ca sa nu aveti tot felul de surprize neplacute dupa ce reusiti sa ajungeti la ghiseu. Numai bine!

 11. In septembrie 2013 imi expira in mod normal actul de identitate, conforma legii, la 10 ani de la precedentul. Mi-am schimbat domiciliul de curand deci trebuie sa fac alt card de indentitate. Il fac acum si gata, sau conform noii legi, in vara fac altul, fiind nascut in ’70?

 12. Multumesc pt raspuns. Biroul de intocmire al dosarului…nu se face la circa de politie din sectorul unde am locuinta in Buc?Exista si alte locuri unde se pot depune actele?

 13. imi expira buletinul in aprilie pot sa astep pana in iulie?

 14. Buna ziua!asi dori sa stiu si eu va rog cat timp dureaza eliberearea unui buletin in regim de uregenta si ce acte trebuiesc depuse pt astfel de situatie,dar in acelasi timp unde trebui sa le depun?Va multumesc!

 15. Constantin Gheorghe

  Ce acte am nevoie daca am pierdut buletinul in strainatate, si am venit in tara cu foaie de drum?
  Cat dureaza pana la eliberare din momentul depuneri actelor?

 16. buna cineva poate sa imi raspunda la o intrebare va rog frumos

 17. Cat timp imi ia sa schimb bulerinul la irgenta? Cat dureaza? Va rog raspundeti_mi

 18. eu am nevoie sa imi scimb cartea de identitate in maxim 5 zile lucratoare…se poate?

 19. Buna ma poate ajuta si pe mine cineva sami spuna an cat timp se elibereaza buletinul

 20. Buna seara mie imi expira actul de identitate in august 2015 as putea sa il schimb in iunie .Multumesc

Lasa un comentariu

Stiri comentate recent

 • emilia bura: Educatia si bunul simt sunt deficitare chiar si in randul celor ce conduc Farcasa asa ca sa nu ne miram.
 • pentru cei fara suflet: Rusine , sunteti niste CANALII !!!
 • pentru cei fara suflet: Pot sa afirm despre Horatius faptul ca a fost si va ramane unul dintre cei mai educati si...
 • ActualMM.ro: grigore Iar dai în gropi, Ioane? Ce înțelegi tu prin ultima sută de metri? Dacă te referi la ultima...
 • BONDREA: Ceascai, de ce minti ? ai fost in spital acum pe ultima suta de metri, la et 8, se pare ca asa cum ai...