DE INTERES PENTRU BĂIMĂRENI – Lista proiectelor care urmează să fie finalizate și a celor aflate în derulare

5
2827

Primarul Cătălin Cherecheș a făcut publică lista proiectelor de investiții derulate de administrația locală. Este vorba despre cele care urmează să fie recepționate, dar și a celor care încă se află în derulare.

Până la data de 1 octombrie se vor finaliza lucrările la Corpul Vechi al Colegiului de Arte, Grădinița numărul 8 de pe strada Horea, Colonia Pictorilor, dar și la Clubul Phoenix. De asemenea,va fi lansată licitația pentru monitorizarea video, reabilitarea Casei Iancu de Hunedoara, dar și a Pieței Revoluției.

„Demarăm lucrările de achiziție publică pentru continuarea proiectului Câmpul Tineretului, dar și pentru reabilitarea blocului situat la intersecția străzii Vasile Alecsandri cu bulevardul Republicii. Am demarat deja și procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru Ștrandul municipal, investiție gestionată de Clubul Sportiv Minaur Baia Mare. Proiectul va cuprinde două zone, o componentă outdoor și una acoperită, desfășurată pe două nivele, cu zonă de tratament. Până la finalul lunii noiembrie vom finaliza studiul și nu vă ascund că am purtat deja discuții cu cei de la ADR Nord-Vest și au acceptat să introducă proiectul pe lista de investiții cu susținere financiară europeană. Investiția, în valoare de 5 milioane de euro, ar crește latura turistică a zonei vechi a municipiului Baia Mare”, a declarat primarul municipiului Baia Mare.

Baia Mare, primul oraș din România cu transport electric distinct pentru elevi

„Dorim realizarea unui sistem de transport electric cu microbuze și midibus-uri electrice care să opereze pe rute care cuprind grădinițe și unități de învățământ. Alături de șofer, în mijlocul de transport în comun va fi și un adult care va supraveghea copiii”, spune Cătălin Cherecheș.

Restaurarea caselor tradiționale

„În continuarea proiectului prin care dorim înființarea Parcului Natural Firiza, autoritatea locală dorește realizarea unei asociații a municipiului Baia Mare prin care se vor achiziționa casele tradiționale din Ferneziu, Valea Borcutului, Firiza și Blidari, aproximativ 60 de locuințe. Acestea vor fi reabilitate pe fonduri europene și vor fi incluse în circuitul turistic”, a mai spus primarul municipiului Baia Mare.

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

5 COMENTARII

 1. Ar fi frumos daca nu ar fi S.F.Dar restul?Parcul Industrial,Piata Izvoarele si Rivulus,Universitatea,sensul giratoriu de pe Hortensiei si Italsofa,etc.

 2. Aceleasi vesnice proiecte si minciuni care se repeta…..de cati ani se promite asfaltarea strazii Sebesului di nu e nici azi asfaltata,,,,a cata promisiune de asfaltare a fost facuta doar anul asta?a treia pina acum…ba in mai va fi gata ,ba in iunie,ba in august,,,,,inca nimic…cred ca vom merge si vom bloca strada Eminescu curand si vom face un protest in fata primariei..ne am saturat sa platim reparatii la masini si iarna sa ne platim tractor cu lama sa putem merge ls servici

  • Din cate stiu nu erai la fel de vehement cu Rob si Tagarlas iar daca mai iti aduci aminte in trecutul nu prea îndepartat timpul pentru acest oras se oprise total.Si lipsa trotuarului de langa benzinarie e de pe vremea lui Anghel si Barbul manager,iar atunci nu a deranjat pe absolut nimeni.Si mie îmi place sa-i cer sa faca cat mai multe lucruri,dar nu sunt nici ipocrit sa-l atac aiurea si din pacate e singurul om care a facut cate ceva si mai face.Frica noastra e sa nu se opreasca din realizari de proiecte pentru oras si sa revina din nou trantorimea.De asta si suntem suspiciosi ca ceea ce promite nu va face.Si daca citesti pe ziarele on line dusmanoase care ii reproseaza orice,numai sa fie in treaba,in perioada in care primarul era suspendat,nu comentau la faptul ca nu se facea absolut nimic,dar acum sunt foarte vocali,in a-l ataca.Ei sunt deontologi,ce naiba.Adevarul e ca la cat de inapoiati suntem ca oras,viteza trebuie marita iar cei din administratie care nu tin ritmul,trebuie dati afara,inclusiv plangaciosul ala de la sindicat.Ori se pune pe treaba pentru oras,ori sa-si dea demisia,mai ales ca sunt prea multe posturi de taietori de frunze la cainii comunitari.Comasate serviciile,pusi doar sefi care lucreaza si care sa le faca viata grea smecherilor si pupilelor unor indivizi.

   • Bine spus… si ce anume il opreste din elanul acesta de care spusei ?! Cei doi nu se pun la socoteala, cumetre, nu te lasa pacalit! au venit vaca si au plecat capra, fara vot nu ai ce clama, nu ai obiective…si lumea stie acest lucru

    • Sa ne spuna C.C de ce nu mai are elanul de altadata,plus cum stam cu obictivele mult trambitate dar de care nu se mai aude nimic? Erau doar povesti sau sunt in ”lucru”?Si cand,sa nu fie pentru un alt mandat.P.S.Apoi aia despre care ne povestesti,nu se impiedicau de vot ci nu prea stiau ei cate prune aveau in straita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.