DE INTERES PENTRU BĂIMĂRENI- Liceenii pot organiza gratuit Balurile Bobocilor la Teatru, pe lângă sumele pe care le primesc de la municipalitate pentru organizare; Primarul explică și stadiul procesual în cazul Casei de Cultură

0
618

DE INTERES PENTRU BĂIMĂRENI Situația îngrijorătoare cu privire la modul în care se prezintă Casa de Cultură din Baia Mare nu mai e o surpriză pentru nici un cetățean care a intrat măcar odată în ultimii ani în clădire. Deja a devenit o tradiție printre unitățile de învățământ din oraș ca elevii să organizeze Balurile Bobocilor în emblematica clădire. Totuși, din cauza condițiilor insalubre și a pericolului la care se poate expune oricine intrând în sala de spectacole a Casei de Cultură, elevii băimăreni au început să fie îngrijorați că nu vor mai putea organiza evenimentele.

COLAC DE SALVARE: TEATRUL MUNICIPAL BAIA MARE, NOUA LOCAȚIE PENTRU BALURILE BOBOCILOR

Primarul Cătălin Cherecheș a găsit colacul de salvare pentru bobocii băimăreni, astfel că a luat legătura cu reprezentanții Teatrului Municipal Baia Mare pentru a creea o premieră: Balurile Bobocilor se vor putea organiza anul acesta în incinta teatrului, gratuit!

Noi dăm în fiecare an, cu foarte multă plăcere pentru a-i susține pe acei tineri, anumite sume de bani. Nu ca să funcționeze cu aceste baluri la Casa de Cultură, ci ca să își facă programul artistic, să își aducă sonorizare, trupe muzicale. De data aceasta, o să fac altceva. O să le punem la dispoziție în mod gratuit sala Teatrului, pe lângă sumele de bani pe care o să le dăm, undeva între 5.000 și 10.000 de lei în funcție de programul pe care îl are fiecare unitate de învățământ. Am anunțat unitățile de învățământ cu privire la sumele de bani pe care noi le vom oferi în mod direct pentru a se organiza, respectiv astăzi am transmis să ia legătura cu cei de la teatru și, în funcție de programul teatrului, să se programeze”, a declarat primarul Cătălin Cherecheș.

PROCESELE INTENTATE DE PRIMĂRIE ȘI GRUPAREA CARE MENȚINE STAREA DEPLORABILĂ A CASEI DE CULTURĂ

Desigur, este vorba despre o rezolvare de moment a situației care, în esență, este mult mai gravă decât pare. Potrivit primarului Cherecheș, la mijloc ar fi vorba despre interesele politice și economice a unei mafii care și-a înfipt bine tentaculele în Casa de Cultură și încearcă cu orice preț trecerea acesteia, definitiv, în domeniul privat.

Mă bucur că după mulți ani de luptă a mea și a colegilor mei din primărie cu cei care, în mod ilegal se erijează în proprietari, respectiv administratori ai Casei de Cultură, s-au sesizat și vin și ei în sprijinul nostru ca și vocea opiniei publice. Este revoltător ceea ce se întâmplă acolo pentru că aceste entități, societăți comerciale respectiv organizații sindicale, au furat Casa de Cultură de la băimăreni. Acest obiectiv s-a construit din banii cetățenilor, acum mulți ani, în perioada comunistă. Noi am intentat trei procese, din care două sunt pe rol, iar unul este suspendat. Unul dintre cele care sunt pe rol a fost și câștigat într-o primă instanță. Mai mult decât atât, am văzut că lichidatori, firme de insolvență cu foarte multă influență politică și de altă natură, inclusiv în mass-media, încearcă să pună mâna pe această casă de cultură ducându-i pe cei care administrază ilegal într-o zonă a insolvenței astfel încât să nu mai poată fi atacați de către autoritatea locală și să nu mai poată fi recuperată Casa de Cultură, să blocheze recuperarea”, a mai declarat primarul municipiului Baia Mare.

”STAT ÎN STAT” – AUTORITATEA LOCALĂ ȘI ISU, NERELEVANTE PENTRU CEI CARE ADMINISTEAZĂ CASA DE CULTURĂ

Cătălin Cherecheș a sesizat oficial instituțile abilitate, printre care și ISU Maramureș, cu privire la modul în care funcționează Casa de Cultură din Baia Mare. Răspuns: nu se poate face nimic. De asemenea, deși e vorba de o clădire ca oricare alta unde societăți comerciale practică servicii, respectiv vând diferite produse, „nu au nevoie de autorizație de funcționare”.

În altă ordine de idei, vreau să vă spun că noi am sesizat inclusiv ISU cu privire la modul în care funcționează. E vorba despre siguranța tuturor celor care merg în cele mai mizere condiții acolo. Din punctul meu de vedere, am crezut că e normal ca autoritatea locală să dea o autorizație de funcționare, așa cum o dăm inclusiv unui restaurant, un bar. Mi s-a spus că nu intră sub incizența autorității locale și a reglementărilor pe care autoritatea locală, prin autorizația de funcționare le poate indica, respectiv verifica. Le-am spus celor de la ISU în mod oficial că vrem să verifice: au spus că nu intră sub incidența lor. Cred că suntem în Bangladesh, stat în stat, acești oameni au impresia că fac ce vor dacă s-au asociat cu niște băieți care au furat jumătate din județul Maramureș în ultimii 15 ani. Asta se poate doar dacă eu mă duc pe Horea 2. Problema nu sunt balurile. Problema e Casa de Cultură și jaful pe care vor să îl exercite încă o dată, pentru a nu știu câta oară, unii de la o firmă de insolvență, niște șmecheri care au impresia că băimărenii sunt niște proști. Sunt niște hoți, am mai spus-o și când am vorbit despre Tricomar”, a încheiat Cătălin Cherecheș.

Adrian Barbur/ ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.