DE INTERES PENTRU BĂIMĂRENI – Dezvoltarea noului cartier Pintea Viteazul și demararea reabilitării termice a blocurilor, printre proiectele aprobate la ultima ședință a Consiliului Local

0
632

Nu mai puțin de 45 de proiecte de importanță majoră pentru Baia Mare și pentru cetățenii municipiului au fost supuse atenție consilierilor locali, în ședința extraodinară convocată în 12 august de primarul Cătălin Cherecheș. La inițiativa primarului municipiului Baia Mare aleșii locali au fost chemați să-și de-a acordul pentru proiecte de importanță majoră pentru baimăreni, dar nu numai .

Proiectul privind zona Pintea Viteazul a primit undă verde

Proiectul, care vizează “Realizarea infrastructurii adecvate pentru locuire socială în zona Pintea Viteazul” a fost aprobat cu unanimitate de voturi de către consilierii locali. Finanțat prin Programul Operațional Sectorial Regional 2014-2020, Axa prioritară 4, Sprijinirea dezvoltarii durabile –proiectul are o valoare totală de peste 22 de milioane de lei, iar contribuția proprie a municipalității este reprezentată de achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului precum și de contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, care odată finalizat va adauga plus valoare zonei și va face posibilă o dezvoltare durabilă a zonei. De asemnea se dorește prelungirea străzii Gării până la intersectarea cu bulevardul Unirii.

Au fost aprobate hotărârile finale înainte de demararea reabilitării a 30 de blocuri

Tot în cadrul ședinței Consiliului Local Baia Mare din 12 august au fost adoptate hotărârile privind aprobarea actualizării documentațiilor și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție: Creșterea eficienței energetice pentru mai multe imobile din Municipiul Baia Mare.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional – Axa 3.1.A. și dă posibilitatea depunerii de proiecte care vizează reabilitarea blocurilor de locuit câștigând astfel nu doar confort și facturi mai scăzute, ci și un plus în ceea ce privește estetica imobilelor care reprezentă o pată inestetică pe fața orașului.

Acest pachet de proiecte reprezintă doar o parte dintre proiectele de dezvoltare a Municipiului Baia Mare pe care le vom finanța prin Programul Operațional Regional și se vor ridica, în total, la o sumă de aproximativ 50 milioane de euro. Dacă ne gândim că începând cu anul 2012, cu o sumă de 5 ori mai mică am reușit să schimbăm imaginea orașului în mai multe cartiere, până în 2020 vom realiza o adevărată reconstrucție a Băii Mari”, a spus primarul Cătălin Cherecheș.

 

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.