DE INTERES PENTRU BĂIMĂRENI – Cursuri suspendate la Şcoala 18 pentru reparația acoperișului distrus; Primarul Cherecheș dispune intervenții pentru remedierea urmărilor furtunii; Ghișeu pentru cetățenii care au suferit daune în urma prăpădului

0
3129

DE INTERES PENTRU BĂIMĂRENI  O oră de vijelie și furtună a fost de ajuns pentru ca municipiul Baia Mare să arate ca după război. Acoperișurile blocurilor au zburat efectiv și au distrus zeci de mașini din mai multe zone ale orașului.

DE INTERES PENTRU BĂIMĂRENI Zeci de copaci au fost smulși din rădăcină și doborâți pe trotuare, carosabil sau parcări. Timp de aproximativ două ore mai multe zone din oraș au rămas fără energie electrică, iar oamenii s-au plâns pe rețelele de socializare că nu au putut utiliza telefonia mobilă în anumite rețele.

Loading...

Sirenele salvatorilor au răsunat ore în șir, atât ISU, SMURD, Serviciul Județean de Ambulanță cât și Poliția fiind solicitate să intervină în mai multe zone din oraș. Conform unor surse ale ActualMM, s-ar fi înregistrat și două decese, dar nu avem o confirmare oficială până la această oră (nu se știe dacă victimele ar fi decedat în urma vijeliei sau a vreunui eveniment rutier, fiind semnalate și mai multe accidente în cursul după amiezii).

Primarul Cătălin Cherecheș mobilizează serviciile din subordinea administrației locale

Imediat după ce furtuna a făcut prăpăd, primarul Cătălin Cherecheș a anunțat primele măsuri pentru remedierea problemelor înregistrate și ajutorarea cetățenilor.

În urma furtunii din această după-amiază am demarat intervențiile pentru eliberarea drumurilor blocate, dar și pe parcursul întregii zile de mâine se va interveni pentru degajarea molozului, resturilor vegetale și salubrizarea întregului oraș. Le mulțumim cetățenilor care au dat dovada de responsabilitate și au venit în sprijinul nostru. Le mulțumim colegilor de la Instituția Prefectului, ISU, Poliția Locală, Serviciul Public Ambient Urban, Drusal și AMISA pentru mobilizare”, arată Cătălin Cherecheș.

Ghișeu la Primărie pentru băimărenii care vor să ceară ajutor pentru daunele suferite

În regim de urgență vom convoca Consiliul Local după evaluarea pagubelor pentru a veni în sprijinul celor care au suferit daune. În acest sens, începând de mâine 18.09.2017, ora 08.00, la parterul Primăriei Baia Mare, vom organiza un ghișeu dedicat cetățenilor care își vor depune dosarele cu daunele suferite”, spune primarul.

DE INTERES PENTRU BĂIMĂRENI Cursuri suspendate la Școala nr.18 luni, 18 septembrie, pentru remedierea acoperișului distrus

Având în vedere situația mai gravă a clădirii Școlii nr.18 de pe Aleea Filaturii, am decis împreuna cu Direcțiunea și Inspectoratul Școlar Județean suspendarea cursurilor pentru mâine, 18.09.2017, urmând ca în termen de 24 de ore să remediem situația și elevii să își poată desfășura cursurile începând de marți,19.09.2017 în totală siguranță”, a declarat Cătălin Cherecheș.

ActualMM

Sursă info și foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here