DE INTERES PENTRU BĂIMĂRENI – Certificatele de urbanism pot fi obținute online! Primarul Cherecheș vrea mai puțină birocrație și proceduri simplificate în relația cu cetățenii

0
398

DE INTERES PENTRU BĂIMĂRENI  Administrația Publică Locală a Municipiului Baia Mare continuă procesul de modernizare a modalităților prin care cetățenii municipiului Baia Mare pot obține informații și documente într-un timp cât mai scurt și folosind mijloace de comunicare dintre cele mai modern și eficiente.

Astfel după ce a implementat posibilitatea achitării taxelor și impozitelor inclusiv on line și a facilitat obținerea printr-un click a informațiilor cu privire la documentele necesare în relația cu diverse structuri ale administrației publice locale, primarul Cătălin Cherecheș a decis dezvoltarea unei platforme on line pentru emiterea certificatelor de urbanism.

Inițiativa primarului Cătălin Cherecheș este menită să simplifice procedurile și să reducă efortul cetățenilor în demersul de a procura aceste documente.

În Baia Mare, modernizăm constant tot ceea ce ține de administrația locală. Ne dorim să fim mai performanți, mai deschiși, mai transparenți, mai promți pentru cetățeni. Reducem timpul petrecut la ghișee, eliminăm stresul din ecuația obținerii unui certificat de urbanism. Dezvoltarea platformei on line pentru obținerea certificatelor de urbanism este o dovadă în plus a deschiderii pe care o avem față de cetățeni, a măsurilor și a demersurilor pe care le întreprindem pentru reducerea birocrației și a eforturilor cetățenilor în demersul de a procura astfel de certificate”, a spus primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

CUM DEPUNEM DOCUMENTAȚIA ȘI PLATA ON LINE PENTRU OBȚINEREA CERTIFICATULUI DE URBANISM

Pentru obținerea certificatului de urbanism online a fost dezvoltată o platformă specială. Astfel documentul poate fi obținut de acum în format digital în numai 5 pași.

1: Accesați www.baiamare.ro secțiunea Servicii Publice /Emitere Certificat Urbanism

 

2: Selectați opțiunea Fără Autentificare, iar ulterior accesați Cerere Certificat de urbanism online

3: Completați formularul și încărcați documentele solicitate, iar la final dați click pe Trimite.

4: Selectați opțiunea Plătește on line, achitând contravaloarea emiterii Certificatului de Urbanism

5: Veți primi un email care conține date despre cererea dvs., fiind necesar să confirmați cerererea printr-un click pentru a putea fi validată.

Ulterior veți primi un email în care vor fi precizate atât numărul de înregistrare al cererii dvs., cât și termenul de rezolvare al acesteia.

Inițiativa primarului Cătălin Cherecheș este menită să simplifice procedurile, să ducă la imbunătățirea calității și eficienței serviciilor oferite de Autoritatea Publică Locală a Municipiului Baia Mare dar totodată și să reducă efortul cetățenilor în demersul de a procura certificatele de urbanism.

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.