DE INTERES – “Miercurea Alarmelor”, anulată de 1 Mai

0
58
Foto: Monitorulcj

DE INTERES “Miercurea Alarmelor”, exercițiul de verificare sistemului de alarmare a populației despre iminența unui pericol care are loc în ziua de miercuri a fiecărei început de lună, va fi anulată luna aceasta.

Potrivit reprezentanților IGSU, decizia de a se continua cu exercițiul doar din luna iunie a venit ca urmare a faptului că de data aceasta prima zi de miercuri din lună este chiar în data de 1 mai. Pentru ca cetățenii să se poată bucura în liniște de Ziua Internațională a Muncii, s-a luat decizia ca exercițiului național „Miercurea Alarmelor” să continue din luna iunie, în prima zi de miercuri, de la ora 10.00.

„Miercurea Alarmelor” a fost lansată de IGSU încă de acum doi ani și este destinată verificării sistemului de alarmare a populației despre iminența unui pericol și, implicit, dezvoltării reacției cetățenilor în situații de protecție civilă.

Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt inundaţiile, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor. Asigurăm opinia publică asupra necesităţii şi utilităţii derulării permanente a acestor antrenamente lunare.

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.