DE BUNĂ VOIE – Prefectul Sălajului și-a dat demisia din funcție

0
574

Prefectului judeţului Sălaj, Ionel Ciunt, a anunţat luni, 29 februarie, că demisionează din funcţie întrucât intenţionează să candideze la alegerile locale din 5 iunie la funcţia de primar al municipiului Zalău.

Ionel Ciunt a explicat că cererea sa privind încetarea detaşării va fi trimisă marţi dimineaţă, ”cu Poşta Specială, Guvernului României, via Ministerul Afacerilor Interne”. Demisia va produce efecte abia în momentul în care hotărârea privind încetarea detaşării sale va fi publicată în Monitorul Oficial. Termenul maxim pentru emiterea şi publicarea hotărârii este de 30 de zile. Până atunci, Ionel Ciunt rămâne la conducerea Instituţiei Prefectului.

Ionel Ciunt a explicat că, pentru a putea candida la alegerile locale din 5 iunie, ultima sa zi ca prefect ar trebui să fie 16 martie (80 de zile înainte de alegeri). ”După ce se va publica hotărârea,  mă voi reînscrie în partidul din care am plecat în urmă cu trei ani (PSD – n.a.)”, a precizat el.

Referitor la persoana care ar urma să-i ia locul, prefectul a spus că nu ştie, deocamdată, despre cine este vorba, dar a lăsat să se înţeleagă cine este propunerea care ar urma să fie susţinută de PNL: Virgil Ţurcaş. Întrebat dacă, la nivelul judeţului există înalţi funcţionari publici, eventual din rândul angajaţilor instituţiei, care ar putea să preia această funcţie, Ionel Ciunt l-a indicat pe Marin Niţu, fost subprefect al judeţului, singurul sălăjean – susţine Ciunt – care face parte din Corpul Înalţilor Funcţionari Publici.

Cât despre candidatura sa la Primăria Zalău, prefectul a precizat că ea nu a fost validată încă de forurile abilitate din partid. Ionel Ciunt şi-a început acest mandat în martie 2013, fiind al treilea şi cel mai lung mandat al său (aproape trei ani. El a fost mai întâi prefect în perioada aprilie 2004 – ianuarie 2005, iar apoi în perioada februarie – octombrie 2009.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.