DATORII – Consiliul Județean plătește datoriile lăsate de Centrul „Pentru Voi”

10
1174

DATORII Peste 365.000 mii lei. La atât se ridică cuantumul datoriilor pe care le va plăti Consiliul Judeţean Maramureș în numele Centrului Județean de Consiliere și Formare profesională „Pentru Voi”.

DATORII Instituția cu pricina era până nu demult una care acționa ca furnizor autorizat de formare profesională a adulţilor și care la debutul activității îşi propunea să răspundă cu promptitudine şi seriozitate mobilităţii continue a pieţei muncii locale dar şi europene.

La începutul acestui an, însă, din motive mai puțin cunoscute, centrul şi-a încetat activitatea, dar a lăsat în urmă datorii deloc neglijabile. Unele dintre ele exigibile, motiv pentru care Consiliul Județean trebuie să le achite. Așa se face că aleșii județului au aprobat aproape cu unanimitate proiectul care prevede plata acestora.

Au cerut în schimb garanții că în perioada imediat următoare vor fi identificați vinovații pentru această situație și vor și răspunde pentru ea.

În replică, Gabriel Zetea președintele Consiliului Județean Maramureș a arătat că ” în urma raportului de încetare a activității centrului s-a efectuat un audit intern al CJ care a reliefat câteva disfuncţionalități în timpul exercitării contractului celor aflați la conducerea centrului, dar și o serie de datorii (între care salarii, restante la bugetul la stat pe care trebuie să le plătim), motiv pentru care am cerut o verificare amănunțită din partea Curții de Conturi, urmând ca în funcție de ce stabilesc aceste controale să luăm și măsuri împotriva celor care se fac vinovați de un prejudiciu”.

Potrivit raportului de specialitate întocmit datoriile înregistrate de centru sunt în valoare 365.376,94 lei din care cea mai mare parte, peste 133.000 lei o reprezintă dobânzi și penalități la întârziere.

sursa foto

Te-ar mai putea interesa

Loading...

10 COMENTARII

 1. Manarii a la Ciceu.Dar mai Zetea tu nu ai venit din spuma marii,din cate stim erai vicepresedinte.Deci,cine plateste? Oricum lucruri serioase nu ati reusit sa faceti…

 2. Hai sictir vinovati.Asta e centrul de spalat bani europeni fara numar si fara finalitate la lui mircea man si a protejatei Jakab Pusa.Asta e tanti care trebuie sa dea explicatii despre sustenabilitatea cursurilor facute acolo si a banilor cheltuiti in familie(angajati si sotul si fiul)

 3. Toti cei care comentati , habar nu aveti .
  Inainte sa veniti cu comentarii de doi bani informati-va inainte ce a preluat (active si pasive ) de la Centrul Pentru Voi CJ Maramures Pana atunci pe fruntea voastra sta scris : Om fara ocupatie sau Comentator de profesie !!! Puneti mana si munciti ceva, fratilor macar …PENTRU VOI daca nu pentru comunitate !!!
  Reply

  • Asa suntem noi, mai prosti, asa ca incercam sa ne informam, deci te rugam sa ne explici tu cum sta treaba, nu sa ne acuzi ca noi suntem cei care furam si nu muncim, explica-ne si noua, cum si,unde te strofoci tu cu munca, de unde aceste datorii imaginare, cand tu ai prestat nonstop, peste tot, in toafe pozitiile.

  • sarlatanca!!! oare angajatii centrului stiu ca au muncit la negru? pt ca ati „uitat”sa le platiti contributiile. sa nu va dea Dumnezeu rau, numai ceea ce meritati!

 4. A preluat datorii active si tzepe pasive tanti pusa.Si noi care mai comentam sa stiti ca lucram nu manarim banii europeni degeaba.

 5. Pai daca tot face Zetea scoala de echitatie( dupa ce Ciceu ne-a tot dat vreo 4 ani),pot sa se apuce sa predea cursuri de calareala.De industriala mai putin,ca doar nu o sa ne pierdem ultimul loc obtinut in Ardeal,la 60 km de granita de Vest si mai amarati decat nemtenii,sucevenii si vasluienii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.