DAR DIN DARUL LUI DUMNEZEU – Donații de alimente pentru bătrânii Centrului Baia Sprie

0
180

DAR DIN DARUL LUI DUMNEZEU De 8 ani, preotul Dumitru Iuga din Parohia Săcel I, Protopopiatul Vişeu, a obţinut binecuvântarea P.S. Iustin Sigheteanul pentru a derula Programul social-filantropic „Dar din darul lui Dumnezeu”.

A fost o binecuvântare roditoare, pentru că în aceşti ani, credincioşii din Săcel au adunat şi donat peste 150 de tone de alimente la bătrâni şi copii neajutoraţi, la mănăstiri şi biserici din ţară şi din străinătate, pentru familii singure, pentru văduve şi orfani. Sunt alimente adunate de credincioşii parohiei, de cum încep a se aduna roadele toamnei, pentru că ei ştiu celebrele vorbe ale părintelui N. Steinhardt, că „dăruind vei dobândi” comoară în cer.

Ajutoarele nu se distribuie întâmplător, ci în colaborare cu Sectorul social-filantropic al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, coordonat de consilierul eparhial preot dr. Bogdan Gavra, inspector social pr. Florin Velea, în funcţie de nevoile cele mai stringente care sunt în Eparhie. Ultimul gest de întrajutorare şi primul din acest post, al Naşterii Mântuitorului, a fost făcut miercuri, 16 noiembrie 2016, pentru cei peste 70 de bătrâni asistaţi de la Centrul de îngrijiri din Baia Sprie, director Vasile Gherman.

2dd9fd68ebec4e75a4c90e7ec324acb0

Aici, preoţii Dumitru Iuga şi Florin Vele au binecuvântat, mai întâi, produsele aduse, cu sprijinul domnului Ioan Grad Albucu, şofer, care a venit gratuit cu maşina sa cu remorcă până la Baia Sprie, apoi au fost descărcate. Emoţionaţi, bătrânii şi-au exprimat mulţumirea faţă de Consiliul Parohial, Comitetul Parohial şi de toţi donatorii din parohie.

Au fost aduse 2.500 kg de cartofi, 120 litri de ulei, 100 kg de fasole, 50 kg de orez, 25 kg de zahăr, 60 kg de ceapă, tăiţei de casă, usturoi, morcovi şi alte produse necesare gătirii meselor de post. Tot un gest de binefacere a făcut părintele Dumitru Iuga şi faţă de familia Vasile Ţibuleac din Cavnic, care are 10 copii, la casa cărora s-a oprit şi le-a dăruit haine pentru iarnă şi produse alimentare ca să le ajungă pentru câteva săptămâni.

Iată că unde există iniţiativă şi credinţă adevărată, preocupare pentru a-l ajuta pe aproapele, cum se petrece la Săcel, cei necăjiţi şi nevoiţi primesc o mângâiere din partea semenilor lor în hrană şi alimente. Asemenea gesturi se fac de mulţi credincioşi şi preoţi în taină, fără ca lumea să ştie, cum a făcut şi preotul Dumitru Iuga în câţiva ani, la început.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.