VA DEVENI SFÂNT – Fostul şef al Casei Regale propune canonizarea regelui Mihai

1
409
foto news.ro

VA DEVENI SFÂNT Dan Bădic, fost director al Casei Regale, a declarat, pentru TVR, că va propune canonizarea regelui Mihai.

„Judecând, în acelaşi timp, suferinţa surghiunului regal de 70 de ani, acest om este un sfânt”, a spus Dan Bădic, apropiat al regelui Mihai, scrie News.

Loading...

Bădic a spus că vrea să înainteze Patriarhului Daniel propunerea de canonizare a regelui Mihai. El a precizat că sunt necesare 50.000 de semnături care vor fi strânse prin intermediul asociaţiilor care susţin monarhia.

La sfârşitul acestei săptămâni, sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi depus la o capelă ortodoxă din Lausanne pentru ultimele slujbe religioase din Elveţia.

Sicriul va fi adus în ţară, miercuri, 13 decembrie, la ora 11.00. În 16 decembrie, la ora 12.30 va avea loc slujba de înmormântare la Catedrala Patriarhală.

În aceeaşi zi, la ora 18.45, va avea loc slujba de îngropare, la Curtea de Argeş.

Guvernul a aprobat instituirea a trei zile de doliu naţional, în 14, 15 şi 16 decembrie.

sursa info şi foto

1 COMENTARIU

  1. De ce nu,o sa aiba motiv sa mearga romanul si la moaste.Urmeaza sa-i mai facem sfanti pe Iliescu si Basescu,ca tapu ramane doar calugar.Peste ani sper sa apuc si canonizarea lui Duda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.