CUTREMURĂTOR – Cățel salvat dintr-o groapă cu smoală

0
193

CUTREMURĂTOR Smoly, așa cum a fost botezat de salvatorii lui, a fost găsit în stare critică, într-o groapă plină cu smoală din Satu Mare. Bietul cățel a fost spălat și îngrijit de medicii veterinari ai unei asociații pentru protecția animalele, iar acum își caută un cămin și un stăpân iubitor.

CUTREMURĂTOR Câinele găsit în groapa cu smoală a scăpat cu viață ca prin minune, ținând cont de starea gravă în care se alfa atuncoi când l-au salvat membrii asociației Free Life din Satu Mare.

Încă nu se știe dacă patrupedul a ajuns singur în groapa cu smoală sau dacă a fost vorba de o mână criminală, scrie Vocea Transilvaniei.

”Câinele a fost găsit în curtea unei firme. Aproximativ 2-3 ore trei voluntari s-au chinuit să-l scoată din smoală. A fost dus la dr. Vlad Condurache, care a reușit să-l stabilizeze, l-a tuns până aproape de piele, curățându-i în primul rând locurile sensibile ca să-și poată face nevoile. Acum trebuie urmat un tratament cu antibiotice”, au scris salvatorii pe pagina lor de socializare.

Veterinarul nu a avut deloc o sarcină ușoară. Câinele avea smoală inclusiv în gură și doar ochii îi mai rămăseseră nepătați. Situația a fost atât de gravă încât câinele a trebuit anesteziat pentru a putea fi curățat.

”Două zile ne-am chinuit cu bietul câine. A fost nevoie de anestezie pentru a-l curăța, mai ales având în vedere faptul că a fost acoperit complet cu smoală. Picioarele îi erau unite, smoala era și în gură, doar ochii erau deschiși. În continuare câinele are nevoie de tratament injectabil”, a explicat un medic de la Free Life.

Intervenția promptă a voluntarilor, dar și îngrijirile medicale i-au salvat viața lui Smoly, iar acum cățelușul așteaptă să fie adoptat de către o familie iubitoare care să îi poarte de grijă.

Cazul de la Satu Mare nu este unul izolat. Un incident similar a fost semnalat de presa internațională după ce, voluntarii din Iași au găsit mai mulți câini într-o groapă de smoală. Acolo, ONG-iștii sunt convinși că este vorba de o mână criminală care a torturat micuțele patrupede.

sursa info

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.