CUTREMUR ÎN GIMNASTICĂ – O fostă campioană olimpică a fost violată de un coleg din lotul naţional

0
885

CUTREMUR ÎN GIMNASTICĂ Dezvăluirile făcute de gimnasta Tatiana Guţu, pe contul personal de Facebook, provoacă un nou scandal sexual zguduie lumea gimnasticii.

Campioana olimpică a dezvăluit pe Facebook că a fost violată de Vitaly Scerbo, o legendă a gimnasticii, fost coleg la lotul naţional al URSS-ului.

 

După 27 de ani de tăcere, femeia acum aflată la vârsta de 41 de ani, condamnă şi doi foşti colegi că au ştiut de ceea ce se întâmplă şi nu au reacţionat în niciun fel.

„Acesta este actul meu de curaj după 27 de ani. Tatiana Toropova, te-am crezut prietena şi coechipiera mea, mulţumesc că nu ai fost destul de curajoasă pentru mine când aveam mai multă nevoie de tine, când trebuia să lupţi pentru drepturile femeilor şi pentru Nu înseamnă nu.

Ai fost acolo, ai auzit tot şi nu m-ai apărat… Ruslam Şaripov, mulţumesc că ai fost un bun prieten şi nu m-ai protejat de amicul tău, pe mine, o fetiţă de 15 ani. El m-a violat în la Stuttgart în 1991.

Vitaly Şcherbo, tu eşti monstrul care m-a ţinut în propria mea închisoare, care m-a făcut să-mi fie frică mulţi ani.

Ştiu că o să negi, dar detaliile mele sunt mai puternice decât cuvintele tale. Sunt mai puternică decât oricând, nu mă mai poţi învinge. Acesta este povestea mea de Cenuşăreasă. Îţi voi supravieţui şi voi sprijini pe oricine vrea să vorbească despre tine”, a scris fosta gimnastă, pe Facebook.

Vitaly Şcherbo, gimnastul acuzat de viol, s-a născut la Minsk, în Belarus, în 1972 şi a câştigat 10 medalii olimpice.

Dezvăluirile gimnastei vin în contextul în care tot mai multe femei îşi găsesc curajul de a vorbi despre traumele trecute, despre momentele în care au fost hărţuite sexual sau violate. Totul a plecat de la scandalul de la Hollywood care îl are în centru pe producătorul Harvey Weinstein.

Tatiana Goţu se trage din părinţi cu rădăcini româneşti. S-a apucat de gimnastică la 6 ani, iar în 1988 a intrat în echipa naţională a Uniunii Sovietice. A câştigat două medalii de aur la JO 1992, una de argint şi una de bronz. După ce s-a retras, s-a stabilit în SUA, unde trăieşte şi acum.

Info

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.