CUPROM ȘI ROMPLUMB – Autoritatea locală cere instituțiilor statului să garanteze eliminarea furtului de minereuri și să monitorizeze respectarea legislației pentru protecția mediului

0
819
Foto: Ziare.com

În ciuda faptului că a sesizat de nenumărate ori modul defectuos în care factorii abilitați intervin și gestionează probleme din zona fostelor unități economice Cuprom și Romplumb, respectiv faptul că din zonele aminite se sustrag sistematic diferite materiale, municipalitatea se vede nevoită să pună piciorul în prag. Pentru că nu mai poate tolera atitudinea nepăsătoarea a celor care ar trebui să rezolve aceste probleme, primarul Cătălin Cherecheă a decis să ceară remedierea situației.

Modul în care nu se gestionează activitatea în aceste zone aduce prejudicii Statului Român. Sunt nenumărate entități private care activează în aceste zone și care extrag din subsol diferite tipuri de materiale, producând astfel o serie de prejudicii. Îmi doresc să realizăm un document care să fie înaintat instituțiilor responsabile pentru intervenția în regim de urgență, pentru blocarea oricărui tip de activitate în aceste zone situate pe raza municipiului și în orice altă zonă unde există obligații de mediu, precum și a unor pagube care ar putea fi aduse statului român” a arătat primarul Cătălin Cherecheș.

Potrivit șefului administrației locale băimărene se va acționa astfel încât în cel mai scurt timp cei care au obligația legală de a acționa în aceste zone să își facă datoria și să nu mai permită intervenția abuzivă și necontrolată a unor entități în zonele amintite, respectiv să nu mai permită să fie aduse prejudicii statului român.

 

ActualMM

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.