CUM SE CALCULEAZĂ – Taxa auto revine din vară şi poate ajunge la 3.000 de euro

2
535

CUM SE CALCULEAZĂ  Taxa auto revine, cel mai probabil, de la începutul verii. Va fi plătită o singură dată, la prima înmatriculare a maşinii, şi se va calcula în funcţie de coeficientul de poluare şi emisiile de dioxid de carbon.

Actuala formă a taxei auto ar urma să fie aplicată timp de trei ani. După care va fi înlocuită cu un impozit progresiv plătit de toţi şoferii, după model german.

Pentru calcul taxei auto va conta coeficientul de poluare şi emisiile de dioxid de carbon, conform Observator.

Maşinile vor fi taxate pentru poluare între 50 de euro şi 2.500-3.000 de euro.

Este varianta de lucru a autorităţilor în acest moment. Taxa auto urmează să se aplice cel mai devreme la începutul verii.

După ce s-a anunţat introducerea unei noi taxe auto de poluare, şoferii din România se feresc să mai cumpere rable.

Potrivit Registrului Auto Român (RAR), în perioada ianuarie – februarie 2018 înmatriculările maşinilor fabricate până în anul 2000 (EURO 0, EURO 1 şi EURO 2) au scăzut cu 30,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017.

Cele EURO 3 au scăzut cu aproape 16%. În timp ce numărul autovehiculelor EURO 4 înmatriculate a crescut cu 36%, iar cele EURO 5 şi EURO 6 au crescut cu 52%.

Sursa info Observator

Te-ar mai putea interesa

Loading...

2 COMENTARII

  1. … big father, dupa optimismul tau eu cred ca esti psd-ist … Intrebare … Maririle de salarii si pensii , de unde crezi ca se maresc ?! … Ai cumva crestere economica sanatoasa ?!…. P.S. scuze pt. nick name …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.