Acasăsinucidere maramuresCU MAGNEȚI URIAȘI - Echipe de români caută aur în râurile de...

CU MAGNEȚI URIAȘI – Echipe de români caută aur în râurile de lângă Padova

spot_img

DISTRIBUIȚI

Căutătorii de aur revin ca în celebrul Klondike, căutând prețiosul metal în râuri. În special în râul Bacchiglione, în dreptul podului Tencarola, situat în regiunea Padova.

I-au observat gărzile de mediu pe timpul unui control: o frânghie groasă era legată de pod, având la capăt ceva scufundat în apă. S-au gândit că este vorba de un năvod pentru prinderea peștilor însă de fapt era un magnet enorm de 45 de kilograme. Astfel s-au așezat pe fiecare parte a podului așteptând ca cineva să vină să ridice încărcătura.

Și după câteva ore așteptarea lor a dat roade: a sosit un grup de români care au ridicat frânghia. Unul dintre români a spus: «Căutăm metale prețioase precum aurul, argintul și platina».

La început, ofițerii gărzii de mediu nu i-au crezut pe români, dar după ce s-au informat au înțeles că în comerț există magneți capabili să atragă așa-zisele ”metale nobile”. Cum? În practică, nisipul greu din râu, plin de magnetit, conține și aur, argint sau platină, și este atras de magnet. În a doua fază, printr-un proces de curățare, e separat magnetitul de metalele nobile. E clar că, cu cât e mai mare magnetul, cu atât atrage mai mult.

Grupul de români de la podul din Tencaro nu are un șef, nu a furat nimic de la nimeni. Tehnica lor e simplă: grupul alege un curs de apă, un pod de care să lege funia cu magnetul, apoi așteaptă câteva ore. Așadar, grupul de români se prezintă, ridică magnetul, numai pe timpul orelor nocturne, și îl curăță de tot ce s-a lipit. Uneori sunt norocoși și reușesc să ducă acasă câteva grame de aur, argint sau platină. O mică comoară care în timp de criză e mai bună decât nimic. De remarcat că grupul de români e format doar din persoane fără loc de muncă.

Este prima dată când gărzile de mediu întâlnesc căutători de aur. În alte ocazii au prins cetățeni din Europa de Est în timp ce prindeau pești, în special crapi, pe care apoi îi vindeau pe piața neagră la prețuri ridicole, folosiți chiar și pentru producerea făinii de pește.

Sursa: gazetaromaneasca.com

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA