CRUZIME FĂRĂ MARGINI – Copil de 12 ani legat de copac și tăiat cu cuțitul pe mâini, picioare și abdomen de către tatăl său, în Buzău

0
551

CRUZIME FĂRĂ MARGINI  Caz deosebit de grav în localitatea buzoiană Bozioru. Un individ de 39 de ani și-a dus copilul în vârstă de 12 ani în pădure, l-a legat de un copac și l-a tăiat cu ajutorul unui cuțit pe mâini, picioare și pe burtă. Individul a fost internat în Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca. Între timp, polițiștii fac cercetări sub aspectul săvârșirii de rele tratamente aplicate minorului și lipsire de libertate. De asemenea, o anchetă a fost demarată și de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău.

În urma audierilor, polițiștii au stabilit că bărbatul care și-a maltratat fiul de 12 ani, ducându-l în pădure unde l-a legat de un copac și l-a tăiat cu cuțitul pe mâini, pe picioare și pe burtă, trebuie să fie internat la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca, pentru ca medicii de acolo să stabilească dacă a avut sau nu discernământ în momentul abominabilelor fapte. În funcție de ce vor stabili medicii psihiatri, polițiștii și procurorii vor decide firul anchetei.

Între timp, polițiștii au deschid dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului și lipsire de libertate.

Pe fir a intrat și Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău.  Angajații de la Telefonul Copilului din cadrul Direcției au ajuns la spital, imediat cum au aflat de caz. Totodată, ei au luat legătura și cu poliția din Pârscov pentru a se asigura că nu mai sunt și alți minori acasă.

Din discuțiile purtate cu copilul, reprezentanții DGASPC Buzău au aflat că mama acestuia a plecat de două săptămâni în Spania, foarte probabil, și din cauza tatălui său care era cunoscut în zonă, drept un om violent. Băiatul este elev în clasa a VI-a și înainte de a se muta la Bozioru a învățat la o școală din municipiul Buzău. Duminică, un psiholog al Direcției îl va vizita pe copil, având în vedere că acesta a trecut printr-o adevărată traumă.

Reprezentanții DGASPC Buzău speră ca mama băiatului să revină în țară pentru a avea grijă de el, odată ce va fi externat. În caz contrar, DGASPC Buzău se pregătește pentru plasamentul în regim de urgenţă al copilului, ca măsură de protecţie specială cu caracter temporar.

Citește continuarea, AICI.

Sursă foto.

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.