CRIMĂ ÎN PENITENCIAR – Un deținut din Iași și-a ucis colegul de celulă după ce acesta l-ar fi înjurat

0
732

CRIMĂ ÎN PENITENCIAR  Un deținut transferat de la Penitenciarul Botoșani la cel din Iași și-a ucis colegul de celulă cu un scaun metalic. Motivul: victima l-a înjurat.  Un deținut închis la Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași a fost ucis, la finalul lunii trecute, de colegul său de celulă, care l-a lovit cu un scaun metalic în cap. Incidentul a avut loc pe data de 23 iunie, însă victima a murit 5 zile mai târziu, pe 28 iunie.

Loading...

Criminalul, Silviu Vasile Cristofan, în vârstă de 29 de ani, fusese transferat de la Penitenciarul Botoșani în anul 2007, iar în luna iunie a cerut să fie dus la infirmerie, pentru a fi tratat pentru afecțiunile de care suferă. Acolo a devenit coleg cu Petru Cozma, de 41 de ani, un deținut „vedetă” al penitenciarului, cunoscut pentru comportamentul său deviant și pentru agresiunile la care a fost supus de colegii săi de celulă.

Potrivit bzi.ro, în noaptea zilei de 22 iunie, între Silviu Cristofan (închis pentru omor și tâlhărie) și Petru Cozma (condamnat la 25 de ani de închisoare pentru o crimă din 2002) a avut loc un conflict, legat de cine este șeful camerei în care stăteau cei doi. A doua zi, după apelul de trezire, Cristofan a luat un scaun metalic și l-a lovit în cap pe colegul său de celulă. Lovitura i-a zdrobit capul, iar victima a fost transportată de urgență la Spitalul de Neurochirurgie. Cinci zile mai târziu, Cozma a murit.

La audieri, Cristofan și-a recunoscut fapta și a mărturisit că și-a ucis colegul pentru că l-a înjurat în timpul altercației. „Eu nu suport să fiu înjurat de nimeni. Pentru că m-a înjurat i-am dat cu scaunul în cap”, a spus criminalul.

 

Sursă info și foto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here