CRĂCIUNUL, SĂRBĂTOAREA PREFERATĂ A HOŢILOR – Prin ce metode vor să-ți spargă hoții casa

0
212

SĂRBĂTOAREA PREFERATĂ A HOŢILOR Crăciunul este și sărbătoarea preferată a spărgătorilor de locuințe. Sărbătorile de iarnă sunt momentul când cresc furturile din locuințe. Una din două infracţiuni care au loc de Crăciun și Revelion este o spargere de locuință sau firmă.

SĂRBĂTOAREA PREFERATĂ A HOŢILOR Polițiștii și procurorii care au anchetat în ultimul an cazurile de spargeri din locuinţe au descoperit că hoții folosesc atât metode noi, cât și altele tradiționale pentru a pătrunde în casele și apartamentele celor care pleacă în vacanța de Crăciun, notează libertatea.ro.

Unele grupări îi lăsa pe proprietari fără bani și obiecte de valoare chiar cu ei în casă. În medie, cu 5% sunt mai multe spargeri în această perioadă față de restul anului. Cele mai multe infracțiuni de acest gen au avut loc în anul 2013, când au fost 57.577 de spargeri.

Ultimul caz de acest gen a fost depistat chiar în această săptămână de Inspectoratul Județean de Poliție și Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

31 de indivizi băteau la ușa celor în vârstă sub pretextul că le ofera de pomană, mâncare și bani. Le oferea 300 de lei sub forma unei bancnote de 500 de lei și cereau înapoi 200 de lei, le intrau in casa si ii jefuiau.

“Când bătrânul căuta după rest, hotii vedeau unde își ține victima banii și lucrurile de valoare. Spuneau apoi o rugăciune de mulțumire, timp în care bătrânul era jefuit. Dacă se împotrivea, hoții deveneau violenți”, susțin anchetatorii. 68 de victime din 12 judete au fost identificate de procurorii constănțeni.

Ținta: locuințele celor care pleacă în vacanță

Chei copiate. În special hoții din Capitală folosesc chei false potrivite. Mai exact, fie intră în case pentru a face sondaje și în secundele de neatenție copiază cheile, fie confecționează chei identice. Mai exact, introduc folii de aluminiu sau alte materiale care se mulează pe yală și apoi realizează o cheie asemănătoare.

Spray-ul cu azot. Hoții mai folosesc uneori un spray cu azot, care, prin diferența de presiune pe care o creează îngheață încuietorarea. Apoi, o pot sparge ușor chiar cu o șurubelniți sau cuțit.

Ranga. Este motoda tradițională prin care ranga se introduce între toc și ușă până când yala cedează. Este folosită în special la case pentru că este o metodă mai zgomotoasă și mai greu de folosit în blocuri.

Geamurile și balconul deschise. Hoții mai profită și de geamurile lăsate deschise sau semideschise pentru aerisire. Unele grupări se folosesc chiar de minori cu trupurile suave pentru a intra printre crăpăturile lăsate deschise.

sursa

 

 

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.