CORUPŢIE LA ANAF – Patru din ultimii cinci conducători ai ANAF și-au băgat mâinile până la cot în “borcanul cu miere”

0
364

CORUPŢIE LA ANAF Fost şef al ANAF, între 2009-2012, Sorin Blejnar a fost trimis în judecată de către DNA, într-un dosar în care procurorii susțin că au probe că acesta a cerut 13 de milioane de lei pentru a încheia un contract cu o firmă de IT.

CORUPŢIE LA ANAF Alături de Sorin Blejnar, Gelu Diaconu, Șerban Pop și Daniel Chițoiu sunt alți președinți ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) care au fost trimiși în judecată, scrie libertatea.ro.

Mai mult, Blejnar, aflat în arest preventiv în acest dosar, a fost deja condamnat la cinci ani de închisoare într-o anchetă de evaziune cu combustibili. Decizia nu este definitivă.

Acuzația pentru care Sorin Blejnar a fost trimis în judecată vineri este de trafic de influență. Procurorii susțin că în 2011, când Blejnar era președinte al Fiscului, ar fi cerut de la un om de afaceri 13 milioane de lei pentru a încheia cu firma omului de afaceri contracte în domeniul IT.

Cine a condus Fiscul

Președintele ANAF este omul care se ocupă de toate secretele fiscale ale țării, iar o mare parte dintre ultimii șefi ai instituției nu au putut să se abțină de la “borcanul cu miere”.

Lista celor care au condus Fiscul de la înființare:

  • Dragoș Doroș (din martie 2016 – până acum). Nu are probleme cu legea
  • Gelu Ștefan Diaconu (aprilie 2013 – februarie 2016). Trimis în în dosarul lui Mădălin Voicu şi Nicolae Păun pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorilor.
  • Șerban Pop  (aprilie 2012 – aprilie 2013). Condamnat deja la doi de închisoare în ancheta șantajului făcut de Antena 1 la RCS&RDS. Decizia nu este definitivă.
  • Sorin Blejnar (ianuarie 2009 – aprilie 2012)
  • Daniel Chițoiu (ianuarie 2007 – ianuarie 2009). Deși anchetatorii au vrut să-l cerceteze, acesta a fost scăpat de urmărirea penală în dosarul „Carpatica Asig” de colegii săi din Parlament care nu i-au ridicat imunitatea.
  • Sebastian Bodu (1 februarie 2005 – 19 ianuarie 2007), a fost cercetat, nu a fost trimis în judecată.
  • Neculae Plăiașu (1 octombrie 2003 – 1 februarie 2005). Nu a fost cercetat.sursa

Te-ar mai putea interesa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.